29.07.2013

Viata dincolo de moarte

Toti vad moartea ca fiind ceva tragic, sfasietor care lasa rani adanci in sufletele oamenilor. Rani lasa, fiindca pierderea unei persoane dragi nu este un lucru atat de usor incat sa putem trece peste acel moment in doar...doua zile.
Insa moartea nu reprezinta neaparat un sfarsit, ci o noua etapa. Omul isi continua existenta si dincolo de moarte, dar viata pe Pamant ii este limitata prin acest proces. Nu puteam fi nemuritori, nu cred ca ar fi fost corect fata de acest univers. Totul are o limita in lumea asta, orice este viu va murii intr-o buna zi.
Oamenii cand se gandesc la moarte, spun: "gata, s-a terminat!" dar defapt, tocmai a inceput. Plecam de-aici cu bagajul emotional, sentimental si cel al lectiilor invatate de aici. Nu luam nimic altceva dupa noi. Tot ce apartine exteriorului va ramane aici pana-si va gasi sfarsitul intr-o zi, tot ce este in interior il luam cu noi pentru eternitate.
Cel ce va strange averi aici se va bucura doar o vreme de ele, cel care strange avere sufleteasca se va putea bucura mereu de ea.

Pentru cei care se afla in impas pot gasi accesorii pentru flori de la jerbebmm.ro la preturi convenabile. Inmormantarea trebuie sa fie realizata cum trebuie, iar drumul spre "noua casa" trebuie sa fie plin cu flori, semn de iubire si respect pentru omul care a fost si a trecut in nemurire.

Dureros articolul, dar oamenii trebuie sa inceapa sa accepte realitatea si ca indiferent de ceea ce discutam, face parte din vietile noastre.
Sunt persoane care apar la televizor si incep sa povesteasca fragmente din lumea de dincolo, dupa ce acestia au stat cateva ore in moarte clinica si au revenit printre noi. Unii ii considera nebuni, dar eu nu-i consider deloc asa. Au facut un pas dincolo si au vazut, pentru cateva momente, imagini de dincolo. Sa vii la tv si sa vorbesti despre asta nu mi se pare nebunie, ci doar sinceritate din partea unui om. Da, ii consideram nebuni daca refuzam sa credem ca exista ceva dincolo sau ca nu exista viata dincolo de moarte.
"Ceva" exista dincolo si de asta am putut devenii majoritatea destul de constienti, dar nu stim exact ce, fiindca nu a venit nimeni inapoi care sa spuna exact ce exista dincolo de aceasta lume si acest univers pe care noi il cunoastem, sau doar pare ca il cunoastem.
Pe final va las cu o poezie pe care am compus-o in urma cu doi ani, pe aceasta tema:

Există viaţă dincolo de moarte...

Mă uit în zare spre răsărit,
Privesc în jos Pământul ,
Am zărit printre zeci de oameni
Cum mi se sapă mormântul.

Mă uit în jos şi mi se face milă
De oamenii trişti din jurul meu,
Cum i-am lăsat în suferinţa
Cauzată de trupul meu.

Cei dragi, niciodată nu o să uite
Un suflet plecat mult prea devreme,
Care acum scrie in ceruri
Zeci şi sute de poeme.

S-au terminat versurile vieţii,
Poezia a luat sfârşit,
Aşa cum despre întâmplarea asta
Multe nu-s de povestit.

Acum ascultaţi-mă pe mine,
Din suflet o să vă spun
Există viaţă dincolo de moarte
Iar moartea-i un pas trecut acum.


Share:

0 ♥♥♥ care bat:

Trimiteți un comentariu

Lasa-mi parerea ta folosind un limbaj adecvat!
Fara insulte!
Fara injurii!