17.10.2014

Recenzie: Grotesc - Natsuo Kirino

Aseara am terminat de citit cartea "Grotesc", scrisa de Natsuo Kirino, carte care a luat premiul Izumi Kyoka pentru Literatura iar in dimineata aceasta, m-am decis sa scriu recenzia fiindca sunt foarte nerabdator.

Fiind o carte foarte buna, am rasfoit-o foaie dupa foaie pana am terminat-o de citit intr-un timp destul de scurt. Actiunea te tine cu sufletul la gura iar felul cum este descrisa, te face sa intrii in pielea personajelor. Mister, iubire, actiune, sunt cuvintele care definesc actiunea acestei carti.
Actiunea cartii se petrece in Japonia, loc in care trei tinere japoneze, eleve a unei scoli de prima mana, ajung sa se prostitueze.
In Scoala Q, acestea sunt se integreaza in functie de o ierarhie sociala stricta, luptandu-se cu conventiile sociale rigide.
Unii elevi sunt admisi la prestigioasa Scoala Q in functie de note si nivelul de inteligenta insa unii sunt admisi in functie de...frumusete. Acesta este cazul lui Yuriko care intra la aceasta scoala prestigioasa datorita frumusetii ei. Toata actiunea se invarte in jurul frumusetii acestei fete care are o placere deosebita pentru barbati. Ajunsa in prestigioasa scoala, fiul unui respectat profesor, elev si el in aceeasi scoala, ii devine "peste" facandu-i rost de barbati cu care sa se culce. In ultimul an de scoala, combinatia celor doi iese la iveala si sunt exmatriculati. Cu timpul, Yuriko se debaraseaza de pestele ei si se prostitueaza pe cont propriu, insa ceea ce este de retinut este faptul ca...ea nu se prostitueaza pentru bani.

Kazue, una dintre cele mai bune si ambitioase eleve a scolii Q, ajunge sa se prostitueze si ea, ducand o viata dubla. Ziua este angajata si munceste la o firma de prima mana din oras iar noaptea lucreaza la o agentie de escorte. Prostitutia face ca, dupa douazeci de ani, Kazue si Yuriko sa se intalneasca iar destinele lor sunt unite de moarte. Moartea acestora lasa in urma o sumedenie de chestiuni nerezolvate, precum si intrebarea: De ce au sfarsit asa? Povestile lor de viata ne sunt dezvaluite dintr-o perspectiva rece, de sora mai mare a lui Yuriko, fiind purtati in trecut cand ele erau eleve in prestigioasa scoala.

Recomand cu drag aceasta carte. Nota: 10/10!
Share:

0 ♥♥♥ care bat:

Trimiteți un comentariu

Lasa-mi parerea ta folosind un limbaj adecvat!
Fara insulte!
Fara injurii!