24.05.2015

Ce sunt pompele submersibile si la ce sunt bune?

Lumea in intreaga sa amploare este impartita in zone rurale si zone urbane. Oamenii care au avut norocul sau dorinta de a sta in zona urbana, beneficiaza de toate conditiile igienico-sanitare in propriul apartament, vila sau garsoniera. Mediul urban a fost conceput cu ultimele dotari in ceea ce priveste acest lucru, pentru a usura viata oamenilor si pentru a asigura cele necesare.
Se spune ca apa este vitala traiului si asta pentru ca ai nevoie de apa pentru a face cafea. Glumesc! Sunt consumator de cafea inrait. Revenind la idee, prezenta apei in bucatarie si baie a devenit ceva de care nu ne mai putem lipsi iar lipsa acesteia ne afecteaza, insa ce ne facem cu cei care locuiesc in mediul rural.
Daca privim, din nou, in lume, in tarile care se respecta, cei care locuiesc in zonele rurale au parte de apa curenta, pe cand, la noi, e vai si amar. Nu exista apa curenta, nu exista canalizare....NU EXISTA CONDITII!
Omul a cautat intotdeauna sa faca ceva atunci cand a fost pus in aceasta indisponibilitate, incat sa-i fie bine lui si familiei lui. Acest lucru l-a determinat sa ia masuri, sa-si construiasca o baie si o bucatarie la casa si sa-si faca o fantana in curte pentru a asigura nevoia de apa curenta. Acest lucru este posibil doar daca cumperi o pompa submersibila care se introduce in fantana, la zece metri sub nivelul apei, care ajuta la pomparea apei din fantana in afara. Aceasta se introduce la aceasta adancime fiindca nu trebuie sa ramana fara apa niciodata. Daca aceasta ramane fara apa, risca sa se arda si sa nu mai poata fi folosita.
Acest lucru ne asigura apa curenta in bucatarie si baie, doar ca...e apa rece. Ce facem in privinta apei calde? Putem sta fara apa calda? Nu trebuie sa te multumesti cu incalzitul apei pe aragaz ci ai nevoie de un boiler cu o capacitate cilindrica de minim 50L de apa capabila sa incalzeasca apa intr-un timp foarte scurt si care sa-ti asigure nevoia de apa calda, mai ales la baie, unde este necesar pentru un dus.
Oamenii au renuntat in a astepta infrastructura de apa curenta si canalizare in zonele rurale fiindca va mai dura, cel putin, inca douazeci de ani de acum inainte pana o sa vedem apa curenta si canalizare pana si in cele mai mici sate din Romania.
Daca ai posibilitatea, creeaza-ti propriile conditii si asigura-ti nevoile igienico-sanitare. Daca nu stii de unde sa incepi si nu stii de unde sa cumperi cele necesare, iti recomand acest site.

Personal, locuiesc in zona rurala de aproape 17 ani si ma declar complet multumit. Locuiesc la casa, dar in cativa ani am reusit sa-mi construiesc toate conditiile necesare de trai decent, fara sa-mi lipseasca nimic.
Share:

0 ♥♥♥ care bat:

Trimiteți un comentariu

Lasa-mi parerea ta folosind un limbaj adecvat!
Fara insulte!
Fara injurii!