29.11.2015

Putem fuma sanatos?

     Nu poti fuma sanatos, poti doar sa fumezi sau sa nu fumezi. Este ceva imposibil....dar o poti face intr-un mod mai sanatos. Ma contrazic, asa-i?
     Majoritatea ne apucam sa fumam in perioada adolescentei, datorita curiozitatii si anturajului.     Curiozitatea ne impinge sa facem primul pas: "Oare cum e? Ce gust are? Cum se trage? De ce celorlalti le place asa mult?" si alte intrebari stupide care ni se invart in cap. Dupa ce descoperim gustul tigarilor, intervine anturajul. Cei mai predispusi copii care incep sa fumeze de la o varsta frageda, sunt cei ai caror parinti sunt fumatori, urmati de cei care activeaza intr-un anturaj distructiv.
Stim cu totii ca, in perioada liceului, pe terenul se sport sau la bai, se strang toti adolescentii fumatori in pauza de tigara. Ce se intampla daca esti singurul nefumator din grup? Efectul este acela de a fi exclus fiindca nu esti ca restul iar tu iti doresti atat de mult sa fii ca restul, sa fii tare, sa nu mai fi marginalizat incat te apuci de fumat.
      Ultimul factor de pe lista il reprezinta stresul, in perioada de adult, atunci cand lucram intr-un mediu toxic ca si oameni, avand un job nedorit sau foarte obositor. Putini din cei care se apuca de fumat, reusesc sa renunte la acest viciu peste o anumita perioada de timp. Altii apeleaza la alternative pentru a se lasa de fumat, adica la tigara electronica. Anumite persoane nu pot spune "Stop! De azi nu mai fumez!" ci reusesc sa se lase de fumat treptat. Altii fumeaza de placere si pentru ca se gandesc la sanatatea lor, apeleaza la tigari electronice cu pret redus, care au un efect nociv mult mai mic decat tigarile clasice.
       Un alt motiv pentru care tinerii fac trecerea de pe tigarile obisnuite pe tigarile electronice il reprezinta pretul, dar si faptul ca tigarile electronice nu sunt interzise in spatiile publice, deoarece acestea nu produc fum ci abur si nu poate afecta sanatatea celor din jur. Peste ani si ani, nu vor mai exista fumatori pasivi fiindca tigarile electronice reprezinta viitorul in materie de tigari.


Tu preferi tigarile electronice in defavoarea tigarilor obisnuite?
Share:

0 ♥♥♥ care bat:

Trimiteți un comentariu

Lasa-mi parerea ta folosind un limbaj adecvat!
Fara insulte!
Fara injurii!