18.11.2015

Tigare electronica vs tigare clasica

      Fumatul este un viciu, o alegere a fiecarei persoane. Acesta ne ofera o senzatie de liniste si de aceea, marea majoritate adopta acest viciu. In perioada adolescentei, din pricina anturajului sau din curiozitate, se intampla sa fumam pentru prima data. Este foarte usor sa ne lasam influentati de anturajul in care activam, este foarte usor sa apelam la un viciu cand nu gasim alte solutii, desi ne este totul la indemana.
     In perioada de adult, ajungem sa fumam in urma stresului, fiind primul factor care ne influenteaza sa adoptam aceasta modalitate de eliberare a nervilor acumulati. Printre cei care se apuca de fumat, o parte se lasa dupa o perioada de timp, desi, de cele mai multe ori, este un proces destul de chinuitor fiindca organismul cere din ce in ce mai mult tutun si deja s-a obisnuit cu acesta. Unii nu sunt atat de puternici si nu au vointa sa se lase de fumat si apeleaza la alternative mai...sanatoase. Stiu cum suna asta, mai ales ca fumul nu este sanatos, dar exista alternative mai putin daunatoare pentru organism. Este vorba de tigari electronice reincarcabile la un pret bun, care sunt acceptate chiar si in localurile pentru nefumatori, deoarece acestea nu emana fum ci un abur, detin un acumulator care se reincarca la priza si pot fi.
      Ca sa te fac sa intelegi mai bine despre ce vorbesc, o sa-ti spun un exemplu. Cand ai fumat prima data, ai tusit, te-a luat ameteala si poate durerile de cap. In cazul in care tragi dintr-o tigare electronica, chiar si pentru prima data, aceste simptome sunt inexistente. In felul acesta poti sa-ti faci o imagine a raportului dintre tigarile obisnuite si cele electronice.
Mai mult de atat, o tigare electronica inseamna economie la bani. Un pachet de tigari pe care-l epuizezi intr-o zi, te costa 15 lei, pe cand, dintr-o tigare electronica, poti fuma o luna, trebuie doar sa o reincarci. Comparatia a fost facuta doar in scopul de a intelege situatia, nu recomand nimanui sa se apuce de fumat si nu indemn oamenii sa se apuce de vicii.


Nu poti fuma sanatos, dar poti fuma inteligent.
Share:

0 ♥♥♥ care bat:

Trimiteți un comentariu

Lasa-mi parerea ta folosind un limbaj adecvat!
Fara insulte!
Fara injurii!