30.03.2017

Concasor: Componente si functionalitate

 Inainte de a discuta despre componentele de concasor, unii dintre vizitatori nu stiu ce este acela un concasor, asa ca voi prelua definitia din D.E.X.:


    
CONCASÓR, concasoare, s. n. Mașină de sfărâmat materiale dure, folosită în industriile extractive sau de prelucrare. – Din fr. concasseur.





     Concasorul este o mașină proiectată pentru a reduce materiale solide cum ar fi roca în componente mai mici. În general sunt folosite pentru a produce piatră concasată în scopul folosirii acesteia în construcții. (sursa: Wikipedia) 


    Placa de presiune este un element de siguranta in concasor. In cazul unor suprasarcini placa de presiune se va sparge protejand falcile concasorului, pendulul sau rulmentii.
Luand in considerare valoarea pieselor pe care le protejeaza, este recomandat sa nu inlocuiti placa de presiune cu o piesa din otel.Uneori este foarte greu, ca sa nu spunem imposibil, sa lucram conform recomandarilor date de producator. Cu toate acestea, atunci cand decideti sa faceti o improvizatie, luati in considerare faptul ca defectiunile accidentale afecteaza grav bugetul si se intampla in cel mai nepotrivit moment.

     In cazul falcilor de concasor, sunt multi factori care trebuie luati in considerare pentru obtinerea unui produs superior calitativ.
Acesti factori pot fi grupati in doua categorii: o categorie care influenteaza durata de functionare a falcii, si o a doua categorie in care se regasesc factori care au o influenta semnificativa asupra productivitatii concasorului.
Pentru a obtine o durata mare de viata a falcii concasor, amintim cativa factori de care trebuie tinut seama: compozitia chimica, temperatura de turnare si tratamentul termic al produsului. Forma dintelui si, cel mai important, forma falcii au o influenta foarte mare asupra productivitatii concasorului.

    
Cuva de alimentare a concasorului este prevazuta cu un ciur din tabla
rezistenta la abraziune, astfel incat piatra marunta si pamantul sa nu
ajunga in concasor. Pentru un maxim de productivitate este important sa
nu inlocuiti acest ciur cu tabla. Dimensiunea ochiurilor din ciur este direct proportionala cu marimea concasorului.


Share:

0 ♥♥♥ care bat:

Trimiteți un comentariu

Lasa-mi parerea ta folosind un limbaj adecvat!
Fara insulte!
Fara injurii!