24.03.2017

Sisteme fotovoltaice pentru locuinte

      Zilele trecute, in timp ce ma plimbam cu caravana de lucru prin mediul rural, mi-a fost dat sa vad din ce in ce mai multe sisteme fotovoltaice pentru generare de curent electric sunt montante pe acoperisurile locuintelor.
    Mi-a fost greu sa cred ca 1 din 3 case avea montat un astfel de panou si ca, oamenii, reusesc sa evolueze din anul 2017 spre un viitor eco. In felul acesta protejam mai mult natura, devenim independenti in ceea ce priveste alimentarea cu energie electrica si diminuam/eliminam factura de energie electrica lunara iar o data cu ea, grija platii.
     Aceste sisteme fotovoltaice sunt capabile sa intretina intreaga locuinta cu energie electrica pe modul: utilizare normala. Acestea se incarca cu energie solara si detin o capacitate de inmagazinare a energiei destul de mare, astfel, reusind sa intretina o locuinta intre doua si cinci zile fara ca acestea sa fie pornite (doar din rezerva energetica).
     Din curiozitate, am intrebat cateva persoane de ce au ales aceste sisteme fotovoltaice in defavoarea curentului electric furnizat de compania nationala. Acestia mi-au raspuns ca nu ei, ci copii/nepotii lor au luat aceasta decizie. S-a vazut ca o investitie de viitor, in care parintii si bunicii inaintati in varsta, nu mai sunt nevoiti sa-si ''rupa'' din pensia mica pentru plata facturii de energie electrica, investitia reusind sa fie scoasa intr-un termen maxim de doar doi ani.
     Un alt motiv pentru care sunt alese aceste sisteme fotovoltaice o reprezinta siguranta. In mediul rural, problema penelor de curent este cunoscuta si cu toate astea, nu se iau masuri de remediere. Nu poti sta fara curent electric la fiecare furtuna/ninsoare abundenta. Putem enumera si cazurile mai grave care, prin suprasarcina, s-a reusit ''arderea'' dispozitivelor electrice din locuinta, multe persoane ramanand fara televizoare, frigidere, aparate radio, fara ca macar sa fie despagubiti.
Share:

0 ♥♥♥ care bat:

Trimiteți un comentariu

Lasa-mi parerea ta folosind un limbaj adecvat!
Fara insulte!
Fara injurii!