Intotdeauna invatam de la oamenii din jurul nostru, acei oameni cu experienta si care sunt deja pe drumul catre succes. Unii deja au atins apogeul si isi deschid o ''academie'' de unde micii anteprenori se pot inspira.
Imi amintesc primul job, prima zi de lucru in care stateam timid de o parte fiindca nu cunosteam programele de lucru, nu stiam procedura, nu ma cunosteam cu colegii, ii vedeam pe ''sefi'' ca fiind niste persoane superioare din toate punctele de vedere. Exista o mica teama, care era instalata doar in mintea mea, fara motiv, ce-i drept. Aceasta superioritate exista doar din punct de vedere ierarhic, fiindca nu aveam langa mine un sef, ci un adevarat lider, care reusea sa transforme munca intr-o activitate placuta.
Mediul de lucru era unul curat, compus din colegi cu studii studioare. Munceam cu capul, nu cu spatele. Discursurile motivationale nu lipseau la prima ora. In primele 10-15 minute din program discutam problemele intampinate in ziua anterioara si ce solutii am gasit in remedierea acestora/ce solutii trebuie sa gasim in remedierea acestora.
Greselile nu se platesc. Greselile se repara!
Am invatat ca orice greseala se repara, indiferent de natura sau gravitatea ei. Erau vorbele trainerului companiei, mereu prezent la aparitia unei probleme, mereu atent la detalii si alaturi de oamenii noi care se aflau in procesul de invatare. Nu ma asteptam sa gasesc un loc unde am posibilitatea sa ma dezvolt profesional, dar si personal.
Astazi se implinesc doi ani de cand lucrez in aceasta companie. In tot acest timp, m-am bucurat de fiecare reusita a mea sau a colegilor mei, nu m-am prezentat niciodata stresat la lucru sau fara chef, mereu m-am implicat in activitatile importante, dar si cele de recreere. Acum privesc in urma, la generatiile 18-20 ani care pasesc timizi in cariera profesionala. Marea majoritate dintre acestia fac o alegere gresita a jobului, din diverse motive. Un job nu trebuie ales la intamplare iar mediul si conditiile de lucru trebuiesc alese cu buna constiinta. Am aflat formula succesului in afaceri de la un trainer care a vorbit in cadrul unei conferinte despre factorii motivationali care contribuie la succesul in cariera. Astfel, incurajez parintii sa isi trimita copii la un seminar de acest gen inainte de angajare, pentru o prima alegere corecta in viata.
Cred ca ne amintim cu totii ca atunci cand eram mici, ne doream sa devenim politisti, pompieri, sofer etc. Toate aceste alegeri au disparut, fiind influentati de factorii sociali si familiali, o data cu cresterea. Vreau sa va imaginati ca acest lucru se intampla si acum, doar ca la un nivel mai mare, datorita varstei.
Treaba deja devine serioasa, mai ales ca nimeni nu doreste sa cunoasca esecul profesional, mai ales cei care pornesc la drum direct anteprenori. Fara experienta in management, acestia sunt predispusi la greseli, care cumulate, pot avea urmari negative asupra companiei.
Astfel, putem concluziona ca nu exista o reteta clasica a succesului ci doar un drum basic care trebuie urmat de fiecare pentru a elimina cat mai mult din riscurile esecului.
0 ♥♥♥ care bat:
Trimiteți un comentariu
Lasa-mi parerea ta folosind un limbaj adecvat!
Fara insulte!
Fara injurii!