19.01.2012

O lectie bazata pe constiinta

O sa incep articolul direct fara alte introduceri...
Ce este mai mai usor de facut pe aceasta lume...un bine sau un rau ! Ambele pot fi facute usor , dar omul a ,,invatat" astfel incat manifestarea si ratiunea sa sa tinda spre rau, de ce ? Pentru ca dupa ce facem rau cuiva parca ,,ne bucuram" de acest lucru . Un lucru patetic si mizer desigur...
Iata ca aici viata ne intoarce si pe cealalta parte , la fel ca o roata care se invarte ...aici intervine constiinta .
Cum este sa ai pe constiinta pe cineva pe care l-ai facut sa sufere in ultimul hal ? Probabil dupa ce ai reusit sa faci acest lucru ti-ai satisfacut ,,poftele" .Desigur , vor veni unii si vor spune ca sunt persoane care nu au constiinta , iata ca am anticipat acest lucru si voi vorbi si despre aceasta ipostaza .
Dupa cum ziceam sunt oameni cu constiinta si cu ,,mai putina constiinta" .Oameni fara constiinta nu exista...
Nu uitati ca aceste actiuni se impart in victima si agresor . Agresorul va deveni candva victima si victima agresor...viata ne pune intotdeauna in ambele ipostaze pentru a invata .
Desigur sunt persoane care trec prin viata si niciodata nu au tras o linie dupa o lectie sa vada ce a invatat.
Of...sunt atatea lucruri de spus si ma limitez la capacitatile acestui blog sa nu fac un articol prea lung ca sa nu va plictisesc .
Oamenii cu constiinta sunt oamenii care biruiesc , sunt acele persoane care regreta pe urma ce a facut (in cazul in care a facut rau) ; ei vor incerca pe viitor sa indrepte lucrurile , dar ei nu stiu ca timpul nu poate fi dat inapoi si ceea ce au facut ramane plasata in timp undeva in trecut si nu poate fi schimbata situatia .
Oamenii cu ,,mai putina constiinta" sunt oamenii care nu se mai uita in urma , unii le spun ,,oameni fara suflet" . Acesti oameni sunt inzestrati cu capacitatea de a face rau fara sa ii pese de cineva ,dar sa va spun ,,viziunea" mea asupra acestei situatii .
un mic exemplu....
O persoana care timp de 5 ani a facut numai rau , s-a jucat cu sentimentele oamenilor , le-a facut rau atat pe cale fizica , psihica cat si materiala sa nu credeti ca ii va fi bine .
Va veni timpul cand si el se va casatori si va trebui sa-si intemeieze o familie...credeti ca pe urma ii va merge bine ? Nu ii va merge ...pe toate caile unde el a gresit nici lui nu-i va merge .Si el va avea parte de ceea ce a oferit si el altora...Se intoarce roata...Agresorul devine victima !


Alegeti sa faceti bine atunci cand aveti ocazia , rasplata va fi mult mai mare !

,,Vointa noastra si destinul merg atat de opus incat planurile mereu ne sunt rasturnate.,,
William Shakespeare
Share:

8 comentarii:

  1. Cat adevar ai spus in aceasta postare!

    RăspundețiȘtergere
  2. ai dreptate , dar poti face rau cuiva fara sa iti dai seama, inconstient o faci .sint persoane care o fac intentionat si stii de ce ?, asa se simt ei mai bine sau vor sa isi bata joc de ceilalti .
    a face rau se face repede , fa bine atit cit poti si cind poti , cineva te va rasplati sau daca nu te simti tu mult mai bine in sufletul tau.

    RăspundețiȘtergere
  3. @Raisa : Multumesc !
    @Anonim : mi-as fi dorit sa te si semnezi , insa iti multumesc mult pt parerea adusa . Este adevarat ca poti face rau intr-un mod inconstient , sunt cu totul de acord , dar am vorbit doar de raul pe care poti sa il faci intr-un mod constient .Atunci cand putem si avem ocazia sa facem bine...sa facem...fara sa mai ezitam . Chiar daca nu primesti rasplata de la cineva , vei primi de la Dumnezeu.Si nu este bine sa faci ceva doar pe motiv ca te astepti la o rasplata .Adevarata rasplata o primesti doar de la Dumnezeu .

    RăspundețiȘtergere
  4. ai dreptate: trebuie sa profitam atunci cand putem face bine dar uneori ni se pare ca sa faci bine e greu

    RăspundețiȘtergere
  5. Mare dreptate ai viorel ( misu ) .
    Orice fapta pe care am facut-o ne va prinde din urma , insa nu se stie cand .

    RăspundețiȘtergere
  6. Cei drept,putem face rau cu atata usurinta,fara sa ne gandim la bine.Dar uitam ca facand un bine,ne aduce mai multa satisfactie decat facand un rau.Frumos postul,plin de adevar!

    RăspundețiȘtergere

Lasa-mi parerea ta folosind un limbaj adecvat!
Fara insulte!
Fara injurii!