06.01.2012

Sentimentele ...O dovada a vinovatiei ?



Tot ce scriu in acest articol sunt principiile mele , deci reflecta viziunea mea asupra unor termeni si situatii !

Sentimentele sunt intangibile , nimeni nu le poate nici atinge , nici auzi , nici gusta etc , dar ele ne cuprind trupul si sufletul si totodata influentandu-ne la luarea unor decizii.
Sentimentele sunt cel mai frumos lucru pe care Dumnezeu ni l-a dat , dar in ziua de astazi in mana unora a devenit o arma . Legatura intre fizic si psihic o constituie sentimentele . Odata cu afectarea sentimentelor ne este afectata si starea emotionala , iar recursul acestui lucru se poate obserrva in timp si in privinta trupului. 
Trebuie sa se inteleaga faptul ca sentimentele nu sunt o joaca , cei care se joaca cu aceste lucruri vor fi si ei jucati . Cei care fac rau folosindu-se de sentimente i-am numit agresori , iar ceilalti victime .Viata ne pune intotdeauna in ambele posturi , iar cei care v-au facut rau (agresorii) vor deveni si ei victime .
Am primit intr-un mail odata (mai acum 2 luni) un mesaj in care un cititor al blogului ma ruga sa vorbesc despre sentimentul de iubire .Iata ca azi am ocazia sa vorbesc...ca doar vorbim de sentimente .
Atunci cand iubesti se spune ,,sa te daruiesti" . Iubirea se joaca la doua capete : ,,risti si castigi" sau ,,risti si pierzi" , iubire fara risc nu se poate . Trebuie sa riscam , sa ne dedicam ...sa ne supunem cum ar spune altii (sper sa se inteleaga sensul potrivit , nu altceva) .
Trebuie sa pui persoana de alaturi pe primul loc , sa te treci singur pe locul 2 , sa te daruiesti total... etc (si lista continua) .Este adevarat faptul ca o relatie bazata pe iubire este cea mai frumoasa relatie , dar sunt cazuri in care se profita de iubirea absoluta si este folosita ca o arma . Altii din cauza iubirii devin poate prea naivi si iar se intampla aceste repercusiuni .
Deci sa tragem linie si sa calculam ?
Ce este iubirea : O cauza sau un efect ? O minune sau doar o dezamagire ? Un dar sau un chin ? 
Raspunsul : din pacate raspunsul nu se afla la mine , ci doar la voi , voi decideti acest lucru .

Relatia om-om se bazeaza tot pe sentimente . Dar , DIN PACATE , in loc sa hranim un sentiment frumos , cultivam si hranim un sentiment de ura si dusmanie.Parca asta le sta cel mai bine in putere romanilor ... (fara sa generalizez) .
Ce este cel mai usor de facut ? Un bine sau un rau ? EVIDENT : RAU ! Dar va intrebati si de ce ? Nu va intrebati ...raspunsul este : Pentru ca noi asa vrem . Nu imi place sa ma repet , dar sunt nevoit sa o fac .Asa cum am mai zis , viata ne pune in amebel posturi , azi faci rau , maine vei avea rau . Este o chestie de Karma (pentru cei care cred) ; precizez ca nu cred in Karma dar am zis ca este necesar sa spun .
Atunci cand facem un rau , ganditi-va ca lasati o rana in sufletul cuiva. Ce se intampla cu rana ? La suprafata poate se regenereaza in timp , dar in interior...intotdeauna va exista . 
Aici merge aplicat si proverbul : ,,Trebuie ani sa castigi incredere si secunde ca sa o pierzi !" .
Ganditi-va bine la cel de alaturi inainte de a face un lucru ... viata unui om nu este un magazin in care intrii murdar pe picioare de afara , te stergi pe presul din interior si sa plecati. 
Acum inchei cu un mic motto facut de mine : ,,Multe ar mai fi de spus intr-un timp atat de scurt !" .

Va doresc numai bine !
Share:

3 comentarii:

  1. Da, frumos articol! Imi place! unii oameni nu apreciaza sentimentele altora... :( asta e:(

    Oricum cu iubirea asta eu nu stiu cum sta treaba!:)

    RăspundețiȘtergere
  2. foarte frumos ai scris.
    Iubirea e cel mai frumos sentiment care ar putea exista, si cred ca fara el lumea nu ar mai fi la fel, pentru ca oamenii au nevoie de iubire.

    E cam greu in ziua de azi sa te daruiesti, sa ai incredere insa cel care iubeste cu adevarat poate sa o faca.

    E adevarat ca ne place mai mult raul si ii ranim pe altii, iar ranile raman, insa uneori ranim fara sa avem intentia de a o face.

    RăspundețiȘtergere
  3. Imi plac principiile tale.
    Frumos articol. ;)

    RăspundețiȘtergere

Lasa-mi parerea ta folosind un limbaj adecvat!
Fara insulte!
Fara injurii!