29.03.2014

Internet gratuit din 2015

În dimineaţa aceasta am citit o ştire pe romaniatv.net în care suntem anunţaţi că din 2015 putem beneficia de o conexiune gratuită la internet. Iată ce spune ştirea:

O echipă de specialiști din cadrul Media Development Investment Fund dezvoltă un proiect prin care oricine va beneficia de access gratuit la internet.
Proiectul dorește să ofere acces gratuit la internet, pentru toți locuitorii planetei, folosind tehnologiile spațiale. Proiectul are numele de Outernet și implică lansarea unor sateliți în miniatură, care să orbiteze constant, și care să primească datele de la stații terestre, trimițând semnalul către fiecare utilizator în parte. În practică sistemul va funcționa ca un router.
Proiectul Outernet va oferi astfel o conectivitate nelimitată, și foarte ușor de accesat fiind optimizat atât pentru o viteză bună cât și pentru o disponibilitate largă pentru toți utilizatorii.


Dacă chiar aşa se va întâmpla, sunt de părere că acea conexiune de internet trebuie să aibă şi bube. De exemplu, când pică reţeaua ce se întâmplă? Cât timp le ia unora să ajungă în spaţiu pentru a remedia problema? Asta înseamnă că în acele momente NIMENI nu va mai deţine o conexiune de internet? O conexiune de internet la nivel naţional sau global mi se pare o soluţie bună, dar deocamdată este prea devreme pentru a se oferi stabilitate când cu toţii ştim că abia ne chinuim să extindem reţelele 3G sau 3G+ şi mai sunt zone pe glob în care nici conexiunea dial-up nu a pătruns. 

Eu nu cred că acest lucru se va întâmpla prea curând. Nu există reţea care să menţină câteva zeci de mii de conexiuni şi voi vreţi să spuneţi ca menţineţi milioane de conexiuni? Mai ales, şi prin conexiune fără fir? Nu prea cred. 
Cred că tehnologia a evoluat destul, dar nu suficient încât să ajungem la acest stadiu. Iar în cazul în care chiar se va implementa această reţea globală de internet, acea viteză "bună" de care vorbesc ei, cel mai probabil va fi best efort şi abia ne vom alege cu o viteză de câţiva kb/s.

Voi rămâne în continuare pe reţelele de internet care nu părăsesc Terra. :)
Share:

2 comentarii:

  1. cand se va ajunge sa nu mai trebuiasca sa platesti internetul, ceea ce va deveni realitate, caci se mizeaza deja pe o lume de "basm", fara scoli, fara medici, fara a mai plati ceva, poti fi sigur ca plata va consta in ceva mult mai dur...si anume in sportul de a face muschi la falci. ;) ...la grad inalt.

    in realitate nimic nu e gratuit....totul se plateste

    RăspundețiȘtergere
  2. eu nu prea cred ca se ajunge sa nu platim pentru ceva ce folosim in fiecare zi,internetul in zilele noastre se foloseste foarte mult asa ca nu prea cred ca o sa ajugem sa nu platim internetu

    RăspundețiȘtergere

Lasa-mi parerea ta folosind un limbaj adecvat!
Fara insulte!
Fara injurii!