27.01.2016

La ce folosesc gravatoarele laser?

      De-a lungul timpului, diverse produse au fost supuse gravarii. Eticheta clasica a fost inlocuita de gravare, numele companiei producatoare fiind imprimat pe suprafata produsului.
      Tehnica de gravare s-a schimbat, o data cu trecerea anilor, mai bine spus, tehnologia a evoluat si gravarea prin presare sau gravarea "la cald" a fost inlocuita de gravarea prin laser, care este mult mai rapida, este low-cost si marja de eroare minima (aproape de zero).
Dispozitivele care au aceasta sarcina se numesc gravatoare laser automate, acestea fiind capabile sa realizeze o medie de 600-1000 de gravari prin laser pe ora, reusind sa mareasca eficienta productivitatii in orice fabrica.
       Aceste dispozitive se gasesc la dispozitia oricarei persoane care doreste sa porneasca o afacere pe acest drum sau chiar pentru uz personal. In ceea ce priveste acest punct, sunt foarte putini care cumpara aceste dispozitive pentru uz personal, alegand sa mearga intr-un centru profesional pentru gravare pentru realizarea lucrarii de care au nevoie. Ii inteleg, pentru ca si eu as alege sa fac acelasi lucru.
     Nu am folosit aceste servicii pana in prezent, deci nu m-as putea pronunta din punct de vedere personal, dar pot sa o fac din punct de vedere profesional si informativ. Am vazut lucrari efectuate cu aceste modele de aparate, gravarea fiind facuta aproape de perfect (perfectiunea nu exista in nici un domeniu).
     Am citit pe internet cateva articole despre aceste gravatoare si modul lor de functionare. Nu exista limita in ceea ce priveste spatiul de gravare si nici restrictii in ceea ce priveste materialul. Lumea graveaza obiecte simple pana la obiecte destul de...ciudate, de la usi si mese de plastic pana la capace de spate pentru telefon. Cine si-ar "personaliza" telefonul prin gravarea capacului de spate? Se pare ca exista oameni cu preferinte mai...speciale.
      Daca maine as avea posibilitatea sa gravez ceva si cineva m-ar intreba ce anume, nu as sti sa-i raspund. Nici dupa ce am scris acest articol nu stiu. Atunci cand exista o multime de posibilitati, e foarte dificil sa alegi sau sa te multumesc cu un lucru gravat sau doua, fiindca ai vrea ca tot ce detii sa fie gravat, poate chiar cu numele unei persoane speciale din viata ta.
Share:

Un comentariu:

  1. Eu am gravat pe o sticla un model de felicitare pentru Craciun. Chiar am fost placut surprinsa de rezultat si chiar a fost un cadou perfect si low-cost.

    RăspundețiȘtergere

Lasa-mi parerea ta folosind un limbaj adecvat!
Fara insulte!
Fara injurii!