08.01.2016

Viitorul energiei electrice

      Suntem dependenti de energia electrica. Nimic din lumea aceasta nu ar putea functiona fara energie electrica. Daca de maine, intreaga populatie a globului pamantesc, ramane fara lumina, ar fi o isterie generala si multi nu ar reusi sa traiasca cum trebuie.
       Deja ne-am obisnuit: laptop, tv, telefon, radio, frigider si multe alte dispozitive, functioneaza doar pe energie electrica. Ti-ai imaginat viata fara ele? Ar fi un cosmar, asa-i?
Oamenii au plecat din natura pentru urbanizare, insa natura ne-a oferit intotdeauna resursele necesare pentru a supravietui in conditii optime. Desi traim in era tehonologiei, se pare ca oamenii se intorc tot la natura pentru a procura curent electric. Natura ne ofera curent electric?
       Da, intr-o forma sau alta: soare, vant, apa. "Puterea" acestor trei elemente ale naturii sunt folosite, prin prelucrare, pentru a obtine curent electric. Observam din ce in ce mai des, pe campuri, cat si pe casele oamenilor, panouri solare pentru curent.
       Acestea produc energie electrica in functie de intensitatea luminii solare. Unele persoane cred ca, spre exemplu, iarna, acestea nu functioneaza. Este o idee gresita pe care ne-o construim din auzite. Acestea functioneaza si produc, in permanenta, energie electrica, doar ca nivelul de energie electrica produs, pe timp de iarna, este cu 20-25% mai redus decat pe timpul verii.
       Un rol foarte important in crearea si depozitarea energiei electrice o reprezinta marimea panoului solar cat si capacitatea acestuia. Un panou solar mediu, poate sustine o locuinta care foloseste doar strictul necesar (tv, frigider, bec, un incarcator pentru telefon si pc) aproape o saptamana.
       In medie, aceste panouri solare sunt capabile sa ilumineze locuinta aproximativ doua zile, fiind foarte utile atunci cand avem de-a face cu o pana de curent, mai ales cum sunt des intalnite cazuri in mediul rural pe timp de iarna.
       Locuiesc in mediul urban si nu sunt probleme in ceea ce priveste curentul electric, dar daca maine m-as muta in mediul rural, as face imposibilul si as cumpara un panou solar pentru "zile negre" si pentru economisirea de curent electric distribuit de anumite firme.


Bio Energy Water
str. BABA NOVAC, NR. 22 Constanta, Romania 900217
Phone: 0784 203 062 / 0766 301 355
Share:

0 ♥♥♥ care bat:

Trimiteți un comentariu

Lasa-mi parerea ta folosind un limbaj adecvat!
Fara insulte!
Fara injurii!