31.05.2016

Prinde bucuria culorilor vii

      Tiparirea reprezinta procesul reproducerii imaginilor si a textului pe hartie cu ajutorul unei masini de tiparit. De cele mai multe ori este definita ca un proces industrial de scara larga si este o parte esentiala a publicarii diferitelor materiale scrise.
      Atunci cand tiparirea este realizata corespunzator, dar fara echipamentul necesar, ulterior exista riscul ca scrisul sa se "stearga" in urma uzurii. Cred ca am intalnit cu totii anumite carti care, daca dam cu mana peste scris de cateva ori, acesta ori se sterge, ori se intinde pe coala, sub forma unei mazgalituri. Acest lucru se datoreaza faptului ca, la tiparire, au fost folosite imprimante cu cerneala (tus). 
      O data cu evolutia tehnologiei au aparut si imprimantele laser, mult mai folositoare si utile, mai ales cand ne raportam la un nivel industrial. Aceste imprimante laser permit imprimarea unui numar de 6x ori mai mare decat o imprimanta cu tus la acelasi cost. Mai mult de atat, cartile imprimate cu acest tip de imprimanta, nu permit stergerea sau deteriorarea scrisului prin uzura.

      Prima mea imprimanta a fost una cu tus, buna pe vremea aceea. Am tinut-o doi ani, timp in care am imprimat cursuri intregi de la facultate. Aceasta, in schimb, avea cateva minusuri: trebuia sa o reincarc destul de des, costul tusului era destul de ridicat in comparatie cu alte costuri de intretinere, momentele acelea nasoale in care existau scurgeri de tus sau atunci cand bagam prea mult tus si incepea sa curga, stricarea cartuselor de tus dupa cinci, sase sau zece reincarcari s.a.m.d.

     Privind la imprimantele care sunt acum pe piata, putem da uitarii tot ce am spus mai devreme. Costul intretinerii unei astfel de imprimante este minim, nu mai exista scurgeri de tus, cartusele nu mai trebuiesc inlocuite iar rapiditatea printarii si calitatea printului sunt ireprosabile.

Prinde bucuria culorilor vii cu imprimante si accesorii laser de ultima generatie.
Share:

0 ♥♥♥ care bat:

Trimiteți un comentariu

Lasa-mi parerea ta folosind un limbaj adecvat!
Fara insulte!
Fara injurii!