25.07.2016

Cea mai veche dilema: protezele dentare

     Protezele dentare au reprezentat cea mai mare dilema care a rezistat de-a lungul timpului. Va veni o vreme in care, marea majoritate dintre noi, vom avea nevoie de aceste proteze. Cei care de-a lungul vremii au avut grija de dantura, au mai putine sanse de a apela, la un moment dat, la aceste proteze. 
Nu este suficient doar sa existe o proteza dentara, aceasta trebuie sa fie realizata dintr-un material rezistent, sa arate cat mai bine (aproape de dantura reala) si sa fie confortabila. 

     Protezele dentare complete sunt facute pe baza unui model al cavitatii bucale. Medicul stomatolog va lua amprenta exacta a arcadei superioare si a celei inferioare. Aceasta amprenta este trimisa la un laborator dentar.

     Executarea unei proteze dentare este un proces care dureaza in jur de 6-12 saptamani, dar e de retinut ca acest interval variaza de la pacient la pacient, depinzand si de tipul si tehnica de protezare abordata de medicul stomatolog.

     O data cu trecerea timpului, modul de producere a acestora cat si calitatea au crescut. In prezent, nu mai gasim proteze precum cele ale bunicului pe care le vedeam seara, puse intr-un pahar cu apa. 
Protezele noi pot da o senzatie usoara de disconfort in primele saptamani sau chiar luni. La inceput este ca un exercitiu, in care invatam sa vorbim si sa mestecam cu aceasta. Senzatia ca proteza sta sa cada o sa fie resimtita la inceput, pana cand muschii obrajilor si limba se vor obisnui sa sustina proteza. 

     Dupa o perioada de utilizare, proteza va trebui captusita, refacuta sau rebazata, datorita uzurii normale. Rebazarea inseamna constructia unei noi baze, cu pastrarea dintilor existenti. In mod normal, cu varsta, intervin schimbari la nivelul cavitatii bucale. Acestea pot duce la slabirea protezei, probleme de masticatie si iritarea gingiilor.

     Daca esti confuz in alegerea locului ideal pentru tine, in alegerea pe care trebuie sa o faci si increderea care-ti este acordata, poti gasi proteza dentara la clinica dr. Serban, clinica medaliata cu un premiu de excelenta. In cadrul acestei clinici stomatologice o sa gasiti personal calificat, cu experienta in domeniu, care va asigura cel mai bun tratament stomatologic la un pret de invidiat, in raport cu preturile observate pe aceasta piata.
     Daca stii ce vrei, daca vrei sa te bucuri de un zambet larg tot restul vietii si stii ce este cel mai important pentru tine, la ora actuala, atunci stii ce ai de facut. 




Share:

0 ♥♥♥ care bat:

Trimiteți un comentariu

Lasa-mi parerea ta folosind un limbaj adecvat!
Fara insulte!
Fara injurii!