18.12.2015

Importanta motoarelor hidraulice

      Traim intr-o era sistematizata aproape complet, in care masinile create de om indeplinesc sarcinile omului cu o precizie mult mai mare. Se prefera aceasta modalitate de lucru datorita fortei de munca mult mai ridicata, mai sporita, cu existenta unei marje de erori minime si costuri minime. Asa se face ca unele sarcini care sunt imposibil de realizat pentru om, sunt astazi, realizate de sisteme inteligente. Printre acestea putem numara motoare hidraulice pe diferite marimi si pompe de injectie.
Misiunea acestora nu poate fi realizata de om nici prin cele mai mari eforturi supraomenesti. Pentru cei care nu stiu un bob de mecanica, motoarele hidraulice ajuta la pomparea lichidului intr-un circuit.
Cel mai simplu exemplu in care ne confruntam cu un motor hidraulic este frigiderul, pe care-l avem cu totii acasa, in bucatarie. Motorul hidraulic al acestuia ajuta ca freonul sa fie impins in intregul circuit al aparatului pentru a se realiza racirea.
       Acest tip de motor este intalnit peste tot si folosit in marile industrii globale, devenind una din cele mai utile inventii create de om in procesul de sistematizare.
Imi amintesc ca, in clasa a IX-a, am inceput sa invat si sa ne fie explicat, la ore, despre motorul hidraulic, urmand un liceu cu filiera tehnologica, desi pare o "piesa" atat de simpla, misiunea acesteia a revolutionat lumea mecanicii.
       Fara existenta acestui motor, astazi nu ne-am mai putea bucura de frigidere, masini auto si multe altele. Ceea ce vedem astazi cu ochiul liber, mare parte, nu ar mai exista. Ti-ai imagina viata fara toate lucrurile cu care deja te-ai obisnuit?
      Ca simplu om, mare majoritate dintre noi nici nu stim de existenta acestuia in locuintele noastre, dar ne folosim de misiunea acestuia. Este unul din putinele motoare care are o rezistenta la suprasarcina ceva mai ridicata, capabil sa "lucreze in conditii de stres" si la un nivel de temperatura destul de ridicata cat si destul de coborata.
       Lasand sistematizarea putin la o parte, informarea este gratuita si consider ca este de datoria noastra sa intrebam, sa cautam, sa aflam ceea ce avem in jurul nostru si la ce ne ajuta pe noi acest lucru.

Share:

0 ♥♥♥ care bat:

Trimiteți un comentariu

Lasa-mi parerea ta folosind un limbaj adecvat!
Fara insulte!
Fara injurii!