18.10.2015

Pantofii pot spune multe lucruri despre tine

       La ce va ganditi atunci cand mergeti intr-un magazin si va cumparati o pereche de pantofi? Primele lucruri sunt:
- au marimea mea?
- modelul pantofilor
- pretul
- duritatea materialelor
- sunt de firma sau nu?

      Sper sa nu-mi fi scapat nici una din criteriile de cumparare a pantofilor in Romania. Recunoaste ca macar la una din aceste criterii te-ai gandit si tu macar o singura data, dar cati dintre noi ne gandim ca pantofii pot spune mai multe lucruri despre noi atunci cand iesim pe strada?
      De cele mai multe ori, la metrou, ma uit la ce poarta x si y in picioare, daca sunt murdari, deteriorati, ce fel de incaltaminte e, ce material este folosit si multe altele. In felul acesta imi pot da seama daca acea persoana cumpara incaltaminte low cost, daca e atent la ceea ce poarta, daca pune pret pe curatenia incaltamintei. Este o modalitate de a afla cateva lucruri simple despre o persoana total necunoscuta iar daca privesti cu ochi de psiholog (sau viitor psiholog, in cazul de fata) situatia, atunci iti dai seama de mai multe aspecte decat se pot gandi oamenii ca poti afla prin faptul ca-ti arunci o privire la ceea ce poarta un necunoscut in picioare.
Toate aceste aspecte ii privesc doar pe simplii muritori de rand, insa atunci cand raportam situatia la oamenii de afaceri, treaba cu pantofii sta altfel. Un om de afaceri are nevoie de pantofi barbati business pentru intalniri si job. Acesti pantofi office au un design aparte, un pret ceva mai ridicat, dar si calitatea acestora este ireprosabila datorita faptului ca se cere eleganta si rafinament la o intalnire de afaceri. Iata cum pantofii au devenit un criteriu de diferentiere intre oamenii de rand si oamenii de afaceri. Ti-ai imaginat vreodata asta?
        Bineinteles ca exista posibilitatea ca si oamenii de rand sa-si permita sa cumpere pantofi business si atunci pot spune despre acea persoana ca are gusturi in materie de pantofi si ca-i place sa poarte ceva ce-i aduce o nota de eleganta stilului sau iar daca pantofii sunt asociati cu un costum office de calitate, atunci dam nas in nas, pe strada, cu un om de calitate care se imbraca la patru ace.


Share:

0 ♥♥♥ care bat:

Trimiteți un comentariu

Lasa-mi parerea ta folosind un limbaj adecvat!
Fara insulte!
Fara injurii!