APLICAREA UMEDĂ a foliei autocolante:
- În cazul suprafețelor cu energie de suprafață mare: sticlă, plexiglass, suprafețe acrilice. Aderența inițiala a solvenților cu aceste tipuri de suprafețe este mare, iar soluția de aplicare scade mult puterea inițială a adezivului.
- La aplicarea pe bannere. Pozitionarea materialului pe suprafețele flexibile este mai dificilă, iar aplicarea umedă oferă șansa repozitionării foliei.
- Colantorilor aflați la începutul carierei. Astfel, aceștia au posibilitatea repoziționării materialului în cazul în care s-au format bule de aer nedorite sau dacă a fost poziționat greșit.
APLICAREA USCATĂ se recomandă:
- Pentru toate foliile cu adezivi poliacrilici pe bază de apă.
- Pentru foliile cu adeziv îndepărtabil (removable) – acest adeziv se comportă ca și cum l-ați aplica umed.
Atenție – acești adezivi au de obicei putere redusă și durată de viața mai mică. - Atunci când doriți să economisiți timp. Aplicarea uscată este mai rapidă, mai ales atunci când folosiți folie sau hârtie de transfer. Dupa aplicare, hârtia/folia de transfer se poate îndepărta imediat.
- În cazul aplicațiilor umede, trebuie să așteptați minim 30 minute până ce hârtia/folia de transfer s-a uscat, pentru a o putea îndepărta de pe autocolant.
Unul dintre marile dezavantaje ale aplicării uscate este faptul că odată poziționată folia autocolantă nu se mai poate face aproape nimic. Dacă poziționarea nu s-a facut corect de la început, sunt șanse foate mari ca materialul să fie compromis în momentul în care doriți să îl dezlipiți pentru a-l repoziționa.
0 ♥♥♥ care bat:
Trimiteți un comentariu
Lasa-mi parerea ta folosind un limbaj adecvat!
Fara insulte!
Fara injurii!