13.02.2014

Arta de a reusi in viata - Arina Avram



Salutare! De curand am citit cartea "Arta de a reuşi în viaţă" scrisa de Arina Avram. Este o carte impresionanta care ne-nvata lucruri esentiale de stiut in viata.Cred ca cea mai buna recenzie pe care o pot face acestei carti este de a va oferi cateva citate din ea. Cartea prezinta perpectiva vietii din punct de vedere "popular" prin intermediul proverbelor pentru ca "Cel care lucreaza cu proverbe lucreaza cu intelepciunea".

- Ai rabdare! Toate vin la timpul lor. Numai cine "rabda" inainteaza. "Cu rabdare si tacere! Se face agurida miere" - Anton Pann

- Inainte sa incepi un lucru, verifica atent daca merita sa-l faci. Apoi, ai grija sa nu incepi prea multe lucruri deodata. Inceputul e greu, o stie oricine. Insa nu descuraja! Ca sa ajungi la bun sfarsit, ai nevoie de un bun inceput."Lucrul inceput - jumatate-i facut" - Horatiu

- La prima vedere, imbracamintea este oglinda insusirilor fiecaruia. De aceea, imbraca-te dupa cum se imbraca cei din jur, mereu ingrijit si curat. Dar fereste-te de luxul orbitor. Nicolae Iorga spunea: "Cu cat te gatesti mai mult, cu atat arati ca-ti lipseste mai mult, pentru a fi ca aceia care nu se gatesc". De fapt, important este sufletul nu haina; asa ca, nu judeca oamenii dupa haine!



- Fereste-te de limbutie! "Tacerea este cea mai inalta intelepciune a omului.", spune Pindar. Este un mare defect sa vorbesti nemasurat. Din vorba in vorba, se poate ajunge la imprudente ireparabile. Nu spune niciodata ceea ce trebuie pastrat numai in gand. Ai grija ca, uneori, cuvintele sunt mai ascutite decat armele cu tais. Ranile pricinuite de vorbele rele ar putea sa nu se vindece niciodata.

- Cel mai important lucru de pe Pamant: exista o masura in toate. Fii cumpatat la vorba, la mancare, la cheltuieli, la...toate.

- Fii discret: "Sa nu stie stanga ta ce face dreapta". Este cel mai important secret al reusitei. Daca spui, totusi, o taina, limiteaza-te la o persoana. Secretul in trei nu ramane nedivulgat. Cand impartasesti cuiva inima ta, persoana aceea devine "stapana ta."

Va recomand cartea. Sper sa va placa :)
Share:

Un comentariu:

Lasa-mi parerea ta folosind un limbaj adecvat!
Fara insulte!
Fara injurii!