02.04.2014

Card reader usb - Sigur si util?

Uneori ma-ntrebam: "Cat de valoroasa este siguranta noastra? Este nevoie sa platim pentru ea? Care e pretul?".
Cand spun "siguranta" nu ma refer la o asigurare de viata, ci ma refer la siguranta propriu-zisa cu ajutorul unui card reader usb, adica un cititor de carduri de acces. Marile companii folosesc acest sistem pentru siguranta angajatilor si a personalului din interiorul incintei, existand doar o singura cale de acces a personalului neautorizat (clienti).
Lucrand intr-o companie suntem predispusi atacurilor si spargerilor din partea hotilor, tocmai de aceea trebuie sa fim constienti de acest lucru si sa prevenim. Aceste lucruri nu se-ntampla prea des in Romania dar stiti cum se spune: "Mai bine previi decat sa tratezi". Inseamna lipsa grijilor si a desfasurarii in conditii optime a serviciului. Nu te expune unui risc pe care poti sa-l previi.
Se spune ca daca lumea ar fi mai atenta si mai grijulie in ceea ce priveste siguranta lor, numarul de incidente, atat acasa cat si la birou, ar scade considerabil. Nu ar fi mai bine asa? Ne costa doar putina atentie si atat.
Multi aleg sa nu investeasca in tehnologizare, mai ales ca acest lucru ar insemna un cost in plus pentru firma dar asta conteaza? Acei bani, o firma si-i poate recupera in...2 luni?!?
Modulul de securitate a atins cote maxime in acest prezent in care traim si in era asta tehnologizata. Putem sari peste cititoarele de carduri si sa ajungem la cititoarele de amprente. Costurile nu sunt prea ridicate, avand in vedere ca in compania TA lucreaza zeci sau sute de angajati.
Vedem des in filmele de actiune cum fiecare cladire importanta detine aceasta tehnologie. In Romania de ce nu este implementata asa ceva. Consider ca ar fi necesar, siguranta oamenilor de pretutindeni este cea mai importanta iar implementarea acestor sisteme de siguranta ar trebui sa fie OBLIGATORIE, dar la cate lucruri ii lipsesc acestei tari in care locuim, siguranta oamenilor se afla pe ultima pozitie, banul primeaza si apoi restul. Oamenii, in particular, pot lua aceste masuri, cei care sunt cu capul pe umeri si stiu foarte bine ce reprezinta un risc la care se pot expune prin lipsa unui sistem de siguranta stabil. Tu ce faci in privinta sigurantei tale? Nu este de-ajuns acel lacat clasic sau incuietori ieftine gasite in comert. Hotul lucreaza intr-un mod profesional iar experienta sa ii formeaza profesionalismul. Fii mai destept ca el, nu la fel ca el si nu merge pe premisa: "Mie nu mi se va intampla asta" fiindca niciodata nu ai de unde sa stii. Poti deveni victima unui furt pe nepusa masa, fara sa ai rivali de afaceri s.a.m.d. Unii hoti ataca intuitiv, fara sa gandeasca, sa puna pericolul inainte sau altceva iar daca tu stai cu capul pe perna, relax... asa isi vor desfasura si ei actiunea prin sertarele tale, tot...relax. Nu sta cu mainile in san. Mai bine muncesti un an pentru siguranta ta decat sa muncesti 10 ani si sa pierzi totul in cateva clipe.
Share:

0 ♥♥♥ care bat:

Trimiteți un comentariu

Lasa-mi parerea ta folosind un limbaj adecvat!
Fara insulte!
Fara injurii!