21.01.2015

Ce-ti trebuie pentru a fi un parinte model pentru copilul tau?

Daca esti parinte de copil, nu conteaza ca esti tata sau mama fiindca articolul se adreseaza ambilor tipi de parinti, atunci trebuie sa stii cateva lucruri despre care nu se prea vorbeste in jurul nostru, dar sunt destul de esentiale.

1. Plimbarea
Copilul trebuie sa stea confortabil intr-un carucior pentru bebe care sa ofere grad ridicat de confort si relaxare iar pentru parinti, acesta trebuie sa ofere spatiu de depozitare a lucrurilor necesare: scutece, lapte, pantaloni, jucarie si alte lucruri de care are nevoie un copil cu care iesi la plimbare prin oras sau prin parc.

2. Camera copilului
Copilul este foarte sensibil iar unele dintre cele mai sensibile puncte il reprezinta caile respiratorii. De aceea, copilul are nevoie ca aerul din camera lui sa fie putin umed. Parintii ar trebui sa cunoasca acest lucru si sa asigure ca in camera copilului lor se afla un purificator de aer care asigura un grad de umiditate aerului. Pentru noi, aerul uscat nu mai este o problema fiindca ne-am dezvoltat deja caile respiratorii si ne-am obisnuit cu...atmosfera, dar pentru ei este ceva mai greu la inceput din acest punct de vedere. De asemenea, din camera copilului nu trebuie sa lipseasca lumina de veghe fiindca foarte multi copii nu pot dormi pe intuneric timp de 10-12 luni.

3. Ingrijirea personala

Un lucru foarte important la ingrijire, pe langa multe altele, il reprezinta suflatul nasului. Copilul nu stie sa-si sufle nasul si dureaza pana reusim sa-l invatam pe acesta ce trebuie sa faca. Acesta respira greu iar faptul ca noi il stergem la suprafata, nu-l ajuta foarte mult. De aceea, trebuie sa avem la indemana un aspirator nazal electric care este foarte usor de folosit si nu creeaza deloc incorfort copilului. Acesta, prin functia pe care o are, curata caile respiratorii ale bebelului, facandu-l sa respire usor si este foarte usor de curatat.
Share:

0 ♥♥♥ care bat:

Trimiteți un comentariu

Lasa-mi parerea ta folosind un limbaj adecvat!
Fara insulte!
Fara injurii!