09.01.2015

Recenzie carte: Piercing - Ryu Murakami



In sfarsit m-a ajuns timpul sa scriu si aceasta recenzie. Am comandat in urma cu o luna si ceva aceasta carte, am terminat-o de citit, dar n-am apucat sa-i scriu recenzia. RYU MURAKAMI, scriitorul meu preferat, din nou, loveste cu o doza de sadism si aer taiat la pachet. O carte de doar 207 pagini, dar care ascunde o poveste impresionanta despre un barbat pe nume Kawashima care este urmarit de o dorinta venita din tenebrele sufletului de a-si ucide copilul. In aproape fiecare seara, somnul ii este peturbat si se trezeste langa patutul copilului cu spargatorul de gheata in mana, pregatit sa-l ucida. Intr-o seara, aproape ca este prins de sotia acestuia, Yoko. In acel moment se decide ca trebuie neaparat sa faca o crima pentru a scapa de aceasta dorinta...pentru a-si scapa propriul copil de o posibila moarte.
Isi ia liber de la munca si se cazeaza la unul dintre cele mai bune hoteluri din oras. Acesta isi aseaza pe hartie, intr-un carnetel, un plan foarte bun de a ucide. Acesta pune mana pe telefon si comanda o femeie la o agentie care asigura "placeri pentru o noapte". Acesta pregateste locul si isi repeta obsesiv in minte ca trebuie sa-i taie acelei femei tendonul lui Ahile de la picior, sa o vada cum se zbate sub el, cum ii trosneste tendonul, cum cere indurare cu ochii inlacrimati. Insa, ce te faci atunci cand femeia care iti vine in casa, Chiacki, incepe sa se taie singura si planul iti este dat peste cap?
Actiunea o ia definitiv razna si ajuns la pagina cu pricina nu stii incotro se indreapta. Ramane doar sa citesti mai departe pentru a afla. Ryu Murakami are un stil fabulos de a scrie, aducand o portie de sadism japonez in scrierile lui care te lasa fara respiratie cand citesti.


Nota: 10/10
Recomand aceasta carte!
Share:

0 ♥♥♥ care bat:

Trimiteți un comentariu

Lasa-mi parerea ta folosind un limbaj adecvat!
Fara insulte!
Fara injurii!