01.02.2013

Copii vulnerabili

Cu totii intalnim cazuri de jigniri in masa, insulte si tot felul de oameni prost crescuti. Sunt unii care au un limbaj colorat atat de dezvoltat incat la fiecare vorba scoasa pe gura ii trebuie "beep-uri" adaugate.
Este adevarat ca scoala antreneaza astfel de specimene. Am propriile motive pentru a afirma acest lucru.
Spun asta facand referire doar la acei elevi care in loc sa stea la ore, se drogheaza, fumeaza la coltul scolii/liceului si alte cele. Insa nu scoala detine toata cantitatea de vinovatie...

Adevarata vinovatie o detin parintii acestor elevi care si-au pierdut copiii de sub control. Cu totii stim urmatorul lucru: copiii la varsta adolescentei sunt tentati sa incerce lucruri noi si pot fi foarte usor manipulati, iar aici intervine anturajul copilului care il determina pe acesta sa o ia pe "aratura".

Dar atunci cand copilul are defapt nevoie cel mai mult de parinti, atunci parintii se declar absenti din educarea lor.
Share:

9 comentarii:

  1. Mda. Iar atunci cand parintii isi dau seama ca si-au scapat copiii de sub control, pe ei ii pedepsesc. Cam aici duce lipsa de comunicare si de... gandire. :D

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Asa este:) Comunicarea este cea mai importanta si trebuia sa se puna bazele pe ea.

      Ștergere
  2. Nu, vina nu este a părintelui adolescentului. Este a părintelui copilului. Pentru că dacă nu îi explici diferența între bine și rău cu mult înainte ca el să fie nevoit să o învețe, pe la primii ani din viață, el va căuta să o descopere pe pielea sa. Vina este și a adolescentului în sine. Nu e o victimă decât a sa. Da, e drept, toți facem greșeli. Dar când tu, indiferent că ai 15, 17 sau poate chiar adult să fii și observi că te îndrepți spre o fundătură, te rupi de viața pe care o duci și o iei de la 0.
    Eu pot spune că am făcut destule tâmpenii, însă sunt fericit că am avut totuși suficientă stăpânire de sine încât să nu mă apropii de droguri. E unul dintre puținele lucruri pentru care mă felicit.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Vina este a parintelui copilului, dar toate astea se manifesta in perioada adolescentei. Dar si adolescentul la randul sau trebuie sa constientizeze ca se indreapta spre o fundatura, dar multi nu o fac.

      Ștergere
  3. Ştii cum e,când un om e crescut printre inculţi,devine şi el,sau se adaptează să fie incult.Sunt unele bande care numai asta fac.Eu am un coleg care înainte era cel mai blând şi mai bun copil din clasă,şi acum a devenit un adevărat huligan,din cauză că a intrat într-o bandă de-asta din cauza inconştienţei.Fumează de 3 ani,are o sprânceană arsă,e vopsit brunet şi umblă numai prin baruri.Deci,ce concluzie putem trage de-aici?

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Da, intervine foarte mult si anturajul copilului. Dar un copil cu capul pe umeri nu se baga in gasti care bea,drogheaza sau fura. Iar capul pe umeri unui copil, il tin parintii! El este vulnerabil si este gata sa accepte orice din curiozitate sau naivitate. El a devenit un huligan fiindca parintii si-au luat mana de pe el :|

      Ștergere
  4. exact, e vina parintilor, nu sunt educati nici parintii, nici odraslele!

    RăspundețiȘtergere
  5. Fiecare om are dreptul de a alege felul in care doreste sa-si traiasca viata.

    Criss

    RăspundețiȘtergere
  6. Nu e vina parintilor.. fumez la "coltul scolii" si crede-ma ei nu au nicio vina..

    RăspundețiȘtergere

Lasa-mi parerea ta folosind un limbaj adecvat!
Fara insulte!
Fara injurii!