22.01.2014

Cum ne "pardosim" viata?

Oamenii aleg sa calce multe lucruri in picioare pe parcursul vietii. Este vorba de sentimente, fapte sau trairi? Nu conteaza...sau...ba da, conteaza! Conteaza ce materiale pentru pardoseli folosim? Adaugam sentimentele, trairile si faptele si facem un mix din toate?
Oamenii nu tin cont de prea multe lucruri. Trateaza totul cu raceala, de parca oamenii nu ar mai simti si trai nimic. De ce nu avem grija la ceea ce scoatem pe gura si de unde atata nepasare pentru cei din jur?
Calcam "peste cadavre" pentru bani si ne vindem si familia pentru bani. Banii conduc lumea fiindca asa le-am permis, ne vindem sentimentele, sufletul si ceea ce este mai de pret: iubirea. Vezi des fete tinere de 20 si ceva de ani care stau cu bosorogi de 65-70 de ani si mai vin la tv si spun: "Il iubesc!". Sigur... vrei sa te cred? Te rog sa te duci la aia de gradinita si spune-le lor asta, poate ai o sansa acolo.
La modul cum calcam pe strada asfaltul rece in picioare, asa pasim nestingheniti peste alti oameni si sufletele lor. Dar pana cand? Cand se vor opri toate astea? Crezi ca lucrurile vor ramane asa si ve-ti trai toata viata
cum o vreti? Karma se-ntoarce si exista o vorba din popor: "roata se-ntoarce...". Ceea ce oferi, asta vei primi. Daca vei oferi o relatie de mantuiala pentru o bucata de timp, asta vei primi dupa si de la urmatorul partener. Daca scopul tau sunt banii, poate reusesti sa-i ai timp de cativa ani, dar dupa ceva timp, viata te va pune in situatia in care vei numara si ultimul leu de paine si/sau sa-i muncesti pe branci pana la ultima moneda. Unii cred ca banii se fac usor, dar fiecare ban inseamna munca. Aceste femei care au in cap doar sa stoarca barbatii de bani le numesc "sugative de bani" - scuzati limbajul de maidan. Eu unu nu mi-as putea privi viata fara independenta financiara, sa nu depind de nimeni niciodata. Nu stiu cum altii pot sa-si lase partenerul de viata sa munceasca sa faca acei bani, iar cealalta persoana decat sa cheltuie in prostie si sa-i faca "rasplata in natura". Acesti oameni reprezinta o pardoseala ieftina realizata din cele mai ieftine defecte omenesti care merita calcata in picioare pana va lasa rece sub talpa.
Putem pune cu totii in pardoseala vietii doar lucrurile ne-esentiale, de care ne dorim sa scapam. In felul acesta nu ne-ar parea rau ca o sa calcam in picioare ceva semnificativ, din contra...o vom face cu o pofta mai mare.
Eu zic sa nu mai visam si sa observam lucrurile asa cum sunt. Nu la rece...la cald fiindca doar asa deschidem ochii cum trebuie si putem observa micile imperfectiuni. Alege pe ce calci, nu arunca pe jos tot ce-ti cade in mana fiindca pe urma ti-ar putea parea rau. Construieste-ti singur pardoseala din ceea ce consideri tu ca nu-ti mai e necesar si atunci poti calca cu placere pe ea. Sa-mi spuneti cum va descurcati...
Share:

Un comentariu:

  1. Mi-a placut postarea, ai dreptate in multe aspecte, trebuie sa ne cladim propriul drum.

    RăspundețiȘtergere

Lasa-mi parerea ta folosind un limbaj adecvat!
Fara insulte!
Fara injurii!