03.01.2014

Cum sa fii eco-logic?

Fii ECO-LOGIC!

Oamenii au devenit din ce in ce mai ecologici, incearca sa protejeze natura si sa o afecteze mai putin. Cand au inceput sa faca asta? Atunci cand a inceput sa se stranga cureaua, cand natura nu mai poate tine pasul cu civilizatia si ii este greu sa ne acorde mancarea necesara si aerul curat de care ducem lipsa. Sunt o multime de fundatii care se ocupa cu programe de reabilitare a naturii si care incearca sa-i convinga pe oameni sa fie mai atenti cu mediul inconjurator. Sunt de parere ca exista o multime de procese la nivel global care au acelasi scop, doar ca rezultatele sunt minore. Oamenii nu-si dau seama cat de mult afecteaza natura prin activitatile sale doar in momentul in care nu vor mai avea ce pune pe masa sau vor ajunge sa expire cu tuburi de oxigen in spinare si poate nici atunci... Omul nu constientizeaza iar atunci cand o face, nu face nimic special, doar se plange si atat dar nu misca nici-un deget pentru el, pentru cei din jur.
Nu vreau sa fiu pesimistul de serviciu astazi, dar sunt de parere ca oamenii nu mai cunosc alta cale decat cea a prapastiei catre care se indreapta. Tot ce-a iesit din mana omului a fost constructiv pentru el dar distructiv pentru mediu. Munti de gunoaie acopera bucati din orase, pe viitor vom ajunge sa locuim intre acesti munti fiindca nu stim sa reciclam. Cantitatea de gunoi a crescut considerabil si nu cred ca agentiile de salubrizare vor face fata chiar daca vor recicla sau arde pet-urile.
Incercam sa evitam dezastrul dar nu-l putem evita dupa ce l-am creat. Doar amanam, prin procese lente, astazi aparand pe piata diferite alternative, cum ar fi becurile economice.
Becuri economice, energie verde, toalete ecologice, lumina eco, masini eco si lista continua la nesfarsit. Ce alte lucruri eco vor mai iesi la lumina in urmatorii ani?
Se desfasoara programe anuale de plantare a cateva mii de copaci cand anual sunt defrisati mii de hectare de padure. Care este efectul? Luam in considerare ca acelui copacel abia plantat ii mai trebuie peste zece ani sau mai mult sa creasca.
Sunt de parere ca primii pasi care ar trebui sa-i faca omenirea pentru a proteja natura este de a nu folosi masinile pentru calatorii scurte (cunosc persoane care merg cu masina pe o bucata de 1km), sa nu mai arunce gunoiul pe strada si sa-ncerce sa recicleze. Daca acesti pasi ar fi respectati de marea majoritate, atunci putem trai intr-o lume mai buna. Pana atunci...asta e realitatea si nu mai visati aiurea.
Share:

2 comentarii:

Lasa-mi parerea ta folosind un limbaj adecvat!
Fara insulte!
Fara injurii!