31.01.2014

Cum sa ai propria afacere?




Nu este prea dificil sa-ti deschizi propria afacere in Romania. Vorbind in termen general acest cuvinte dar depinde foarte mult si de profilul pe care doresti sa te axezi. Mai dificil este sa ne administram afacerea, taxele si impozitele pe care le platim catre stat si sa asiguram bunul mers al afacerii. Exista echipe si oameni calificati in domeniu care ne ofera servicii de audit financiar care muncesc pentru noi si ne asigura o optimizare eficienta a venitului si a statisticilor firmei.
In deschiderea unei firme aveti nevoie de aproximativ 350 lei (pentru un S.R.L.) si dupa ce demersurile au fost efectuate si plata sumei pentru inregistrare a fost realizata trebuie sa va adaugati in contul bancar suma de 200 lei pentru capitalul social. Dupa ce firma a pornit activitatea si incepeti lucrul, platirea angajatilor si intrarea in contul firmei a profitului, trebuie sa aveti la dispozitie firma de audit care sa va administreze profitul si care sa administreze taxele si impozitele pe care le aveti de platit catre stat.

Cum statul roman "jupoaie" anteprenorul de bani, exista metode in care puteti plati taxe mai mici catre stat in urma unor expertize respectand legile si reglementarile in vigoare. Ca anteprenor trebuie sa ai cap si sa muncesti cu cap pentru beneficii maxime. Primul lucru pe care trebuie sa-l respecte un anteprenor sunt angajatii sai, fiindca ei sunt cei care muncesc si produc pentru el iar recompensa trebuie sa fie pe masura muncii. Un om recompensat munceste eficient si asa cum trebuie. Daca esti un anteprenor care nu pastreaza acest raport munca-rasplata, nu va obtine niciodata o situatie financiara stabila pe perioada indelungata datoria faptului ca eficienta de lucru este mai scazuta si intalnim des asa zisele, demisii date de muncitori pe motiv de nesatisfacere financiara.
Am cautat pe internet, din curiozitate, cat costa infiintarea unei firme in alte tari. Desi majoritatea se plang ca in Romania costurile sunt ridicate, in alte tari costurile sunt "terorizante", de 5,6,7 sau 10 ori mai mari fata de costurile din Romania. Pentru cei care aleg sa plece pe acest drum, in special pentru tinerii anteprenori, sfatuiesc ca metoda de "plecare la drum" fondurile europene. Sunt programe speciale dedicate tinerilor anteprenori pentru creearea locurilor de munca. Dar indiferent de domeniul pe care l-ati realizat cu firma, administrarea contabila a acesteia joaca cel mai important rol. Eficienta-calitate-profesionalism! Spor la treaba si mult succes.
Share:

0 ♥♥♥ care bat:

Trimiteți un comentariu

Lasa-mi parerea ta folosind un limbaj adecvat!
Fara insulte!
Fara injurii!