19.01.2014

Etapele unei relatii

Salutare. Astazi sunt "expertul in amor" de serviciu si va prezint etapale unei relatii. Cand incepe? Cum incepe? Cum continua?
Lasand filmele romantice la o parte fiindca vorbim de realitate, nu de filme si acele scene nu se petrec in planul real, prima conexiune e de genul:
Fata: "Imi e friiiig..." - Faza la care baiatul trebuie sa se simta si sa o ia in brate. Aici exista doua variante: ori o ia in brate si fata e "Ahh, m-a luat in brate", ori e nesimtit si spune: "Si mie...".
Aceasta situatie este penibila, eu asa o consider. Sa o spun de ce: Oamenii sunt fiinte rationale - marea majoritate si cred ca sunt capabile sa inteleaga ce sunt sentimentele si cum se desfasoara aceste lucruri. Sunt de parere ca daca o persoana simte ceva pentru persoana de langa el/ea, atunci trebuie sa-i spuna in fata ceea ce simte. Pe bune, este dreptul fiecaruia sa stie ceea ce simt persoanele din jurul nostru despre noi. Unele persoane nu sunt deloc rationale si reactioneaza diferit la astfel de lucruri, nu stiu sa accepte sau mai rau, relatia de prietenie se poate distruge.
Trecand peste aceasta faza si revenind la tinerii amorezati, urmatorul pas il reprezinta intalnirea. Teoretic, pentru mine de-aici incepe relatia fiindca in acest pas esti convins ca baiatul/fata simte ceva pentru tine. Fac o precizatie: intalnirea de dragoste se difera de intalnirea intre prieteni! Vorbesc strict despre intalnirea intre doi amorezi.

Intalnirea este defapt un proces din lungul sir al evenimentelor din viata amorezilor. Este modalitatea in care ei pot fi mai apropiati unul de celalalt si isi permit sa se cunoasca mai bine. Este romantic...
Cat despre etapa in care pui mana pe fund sau pe sani, aici depinde cat de deschisi sunt cei doi si cat de permitiv iti este partenerul. Unii ajung la mai mult de-atat inca de la prima intalnire; expresia cu "dragoste la prima vedere" chiar prinde viata.
Baiatul care merge cu fata la shopping are un plus in relatie. Fetelor le plac sa fie insotite de un barbat care are un apetit foarte deschis catre shopping. (Nu e regula universal valabila, depinde si de ea, fiindca unele fete doresc sa faca shopping singure sau cu prietenele).
Relatia continua cu intalniri: la un film, o plimbare, o excursie, evenimente speciale. Pana unde? Pana unde decid cei doi amorezi. O relatie nu este o relatie daca nu exista intelegere, comunicare, incredere si mai presus de toate: iubire. Aceasta coordoneaza relatia catre succes. Cand s-au despartit un cuplu, inseamna ca aceea nu a fost o relatie. Eu asa o consider... nu a fost relatie. A fost mai mult o tentativa sau o incercare... Atunci cand exista chimia perfecta nu poti spune ca te-ai despartit ca nu ai fost compatibil, sa fim oameni seriosi.
Etapele unei relatii le constituie fiecare relatie, nu exista nici-un "stass". Daca oamenii sunt mai deschisi in orice relatie, aceasta decurge mult mai bine. Iubiti-va mult.

O seara frumoasa va doresc si mult pupici :*
Share:

2 comentarii:

Lasa-mi parerea ta folosind un limbaj adecvat!
Fara insulte!
Fara injurii!