03.06.2014

Contabil de Bucuresti

Se spune ca Bucurestiul este nucleul, este cel mai cel, locul unde se gaseste totul si toate industriile merg ca pe roate. Acest lucru se poate spune si despre servicii de contabilitate bucuresti, fiindca nr. firmelor deschise in Bucuresti reprezinta peste 40% din totalul firmelor deschise la nivel national.
Insa hai sa nu spunem doar partea roz in a avea o firma. Multi se gandesc ca atunci cand deschid o firma devin peste noapte bogati. Gresit! Daca ai reusit sa ai un SC in fata dincolo de o persoana fizica, asta nu inseamna ca te poti culca, din contra, trebuie sa pui mana si sa muncesti mai mult pentru ca firma ta sa prospere, numai asa va produce venit care intr-un final ajunge in buzunarul tau ca patron. Acesta ar fi doar inceputul...
Al doilea pas il reprezinta gestionarea corecta a afacerii si a situatiei financiare. Multi gresesc la pasul cu gestionarea banilor fiindca aleg ca tot ei (ca patroni sau directori) sa faca si acest lucru. Nu este corect din acest punct de vedere deoarece numai un contabil expert este capabil sa gestioneze optim veniturile afacerii dumneavoastre. Orice firma mare si care se respecta are minim un om expert in contabilitate angajat. Dar cum in Romania se merge pe premisa "un om e bun la toate" atunci asa ne va merge si afacerea, cate putin din toate, in loc sa avem cate mult din tot.
Este o greseala de incepator dar pe care multi o fac si nu inteleg de ce, mai ales ca majoritatea au studii in acest domeniu (management).
Statul cica "sustine" tinerii anteprenori in deschiderea unei afaceri cu 10.000 de Euro. Conditia? Sa detii deja tu minim 10.000 de Euro. Cu toate astea, nu sunt multi care se ingramadesc sa ia acest ajutor de la stat. Statul roman se lauda ca "sustine" multe proiecte dar nu stiu decat sa ne jupoaie de taxe si impozite, mai avem putin si platim taxa pe aerul respirat asa ca dragilor, daca aveti de gand sa va deschideti o afacere, faceti-o pe propriul buzunar si nu uitati sa angajati oameni capabili pe ceea ce sunt ei pregatiti sa lucreze. Niciodata sa nu va bazati prea mult pe oamenii care fac doua-trei lucruri diferite. Oamenii "universali" nu vor da niciodata randament.
Tu cum preferi? Sa nu investesti intr-un om capabil, sa te bucuri la banii cu care-l platesti pe acel om sau sa angajezi un om, sa-l platesti pentru a-ti aduce profit de doua, trei sau patru ori mai mare? Alegerea iti apartine. Arata ca esti un anteprenor bun.
Share:

Un comentariu:

  1. A devenit o necesitate in ziua de azi externalizarea serviciului de contabilitate

    RăspundețiȘtergere

Lasa-mi parerea ta folosind un limbaj adecvat!
Fara insulte!
Fara injurii!