11.06.2014

Simona Halep - Campioana noastra

Sursa foto: tikitaka.ro
Pe buzele romanilor stau asezate doua nume mari: Simona Halep, tanara talentata care a reusit sa castige inimile tuturor romanilor dar si strainilor. O fata care are abia 22 de ani (cu un an mai mare ca mine) si a reusit sa ajunga numarul 3 in WTA.

O felicit pe Simona pentru reusitele ei, pentru munca pe care a depus-o sa ajunga aici si pentru ani intregi in care s-a antrenat si a facut sacrificii. Nu e usor dar atunci cand faci ceva ce-ti place, te daruiesti cu totul iar asta este povestea Simonei Halep.

O apreciez pe Simona pentru faptul ca a reusit sa faca prin munca si onoare sa fie iubita, sa fie iubit tenisul feminim, sa iubim sa fim oameni. Ne-a invatat o lectie foarte importanta: se poate reusi si prin munca si devotament.


Dar dincolo de Simona si reusitele ei, stau in spate si "romanashii nostrii" dragi despre am numai vorbe bune si sunt sarcastic cand spun asta.
In momentul in care Simona a pierdut, romanii au inceput sa o injure si sa o faca cum le vine lor la gura pe Sharapova. Eu stiu ca ne-am dorit cu totii sa castige Simona dar si Sharapova are ani grei de munca in spate si dedicare in acest sport. Ne-am comportat precum ciobanii la camp, atunci cand fluieram oile. Strainii si presa din afara ce-au facut in momentul in care a pierdut Simona? Va spun eu: Ne-au vorbit-o numai de bine, Simona reusind, citez: "Sa ofere cea mai grea finala in fata lui Sharapova". Si ei puteau fi niste badarani si sa faca ce-am facut noi cu Sharapova dar ei sunt civilizati nene' iar cand vorbim de civilizatie si educatie, aceste doua cuvinte nu prea sunt sinonime cu Romania. 
Pe langa toate astea, trebuia sa se gaseasca si la noi in tara macar unu' care sa o vorbeasca pe Simona de rau si...s-a gasit. Cine? Radu Banciu, care a spus ca: "Simona este o tarancuta, Sharapova e o lady". In primul rand, domnule Banciu, om de televiziune si prea important care te dai in societatea asta, cand ai facut scoala de televiziune, cred ca printre primele lectii au cuprins urmatorul lucru: "Nu se fac comparatii intre doua personalitati" iar in cazul in care se fac, ar trebui sa se faca numai pe plan profesional iar in acele cazuri, lasa pe cineva capabil si experimentat in domeniu (ma refer la tenis) sa faca comparatiile. 
Este adevarat, lumea mai trebuie sa auda si de Radu Banciu si cum poate auzi altfel decat facandu-si publicitate, fie negativa, fie pozitiva, pe spinarea Simonei, pe spinarea unei fete tinere care a muncit pentru viitorul ei. Frumos, domnule Banciu! Actiuni demne de un adevarat barbat.

De Simona s-a auzit la nivel international iar majoritatea au numai cuvinte de lauda, de Banciu prin ce tari s-a auzit? Radu Banciu este si va ramane un om al televiziunii care incearca sa-si scoata "painea" criticand personalitati dar daca tot critica aiurea personalitati, macar sa critice "vedetele" noastre de carton, de alea nu-mi pare rau.

Cat despre mass-media din Romania...
Pana acum nimeni nu stia de Simona fiindca putin este promovat tenisul la noi in tara. La noi, toata lumea este fixata pe fotbal si atat iar acolo sunt scandaluri pentru scandaluri, inchisori...alea alea. 
De bine, de rau, de voie, de nevoie, Simona a aparut pe toate canalele tv timp de cateva zile si asta datorita finalei de la Roland Garros. Cat timp a fost verva aceea cu finala, a fost si Simona pe ecran, in rest... emisiunile erau si sunt ocupate de pitipoance care se tatueaza in direct, de inculti care se cearta pe bani s.a.m.d.
Cred ca televiziunile de la noi au fost cumva "nevoite", fiindca la mijloc intervine rusinea si obrazul, sa o promoveze pe Simona. De cand sprijina si promoveaza televiziunile noastre oamenii talentati si valorosi? De cand au inceput sa faca asta? Cand Bianca umbla cu Cristea, toate televiziunile au tinut-o lant saptamani intregi pe toate canalele: "Bianca face, Bianca drege... Bianca e plecata nu stiu unde, Bianca vine de nu stiu unde..."
Aceasta fata a fost promovata cateva zile la tv pentru munca si succesul ei. Ea nu este indeajuns promovata la tv fiindca nu are loc de pitipoancele astea ale noastre, ale poporului roman pe care lumea le vrea pe ecran.
Nimic nu se compara, in lumea televiziunilor, cu pitipoancele ce-si arata curu' si tatele la tv. Asta face audienta! RUSINE mass-mediei din Romania!  Avem valori pe care nu le promovam sau nu le promovam indeajuns! 

Desi poate unii ma vor considera ca n-am toate tiglele pe casa dar sunt mandru ca am renuntat la tv de cativa ani. Nu mai suport sa inghit mizeriile lor! 

PS. Felicitari, Simona! Te admir si-ti doresc mult succes pe mai departe. O sa te urmaresc cu drag si niciodata sa nu pui la suflet rautatile oamenilor din jur. Vezi-ti de drumul tau fiindca ai ales calea cea buna. Romania TE IUBESTE!
Share:

Un comentariu:

  1. Deosebită vrea să pară
    Inteligenta ta idee
    Ai dat televizoru-afară
    Că asta bine o să deie
    Dar ai păstrat învățăminte
    Căci ce e Banciu, ce ești tu?
    Doi șmecheri care au în minte
    Aceleași lecții...DA ori NU.
    Și tu și el, două căpușe,
    De la imaginea muncită
    Și tu și el aveți în gușe(corect e "gușă" dar nu îmi ieșea rima)
    Sângele fetei devenită
    Vedetă. Nu e de carton
    Tu ai simțit la fel ca el
    Că subiectul e beton
    Ai activat în cerebel(creierul tău mic)
    O variantă, cea cu DA
    Căci cea cu NU era aleasă
    De Banciu, înaintea ta.
    Și ți-a ieșit. A observat
    Până și gelu pamfletaru'(adică eu)
    Cum tu ai impresionat
    Pe-aceia ce mai sunt cu carul.
    Sperând că nu voi fi bannat
    Am scris și eu aceste rânduri
    Dacă cumva te-am supărat,
    Eu zic să cazi puțin pe gânduri!

    RăspundețiȘtergere

Lasa-mi parerea ta folosind un limbaj adecvat!
Fara insulte!
Fara injurii!