18.06.2014

Cum sa faci ciocolata dietetica acasa

Se spune despre cei care consuma ciocolata ca sunt mai fericiti si mai atenti cu partenerul de viata. Insa consumul acestui aliment poate deveni o problema pentru cei care tin o dieta drastica. Cantitatea mare de zahar si umpluturile pe care le contin, transforma cateva bucati de ciocolata in adevarate bombe calorice. Si pentru ca clientii conteaza, magazinul Selgros are si pentru acestia o gama variata de produse dietetice, dintre care ciocolata dietetica, bomboane fara zahar, batoane din fibre, sucuri cu zero calorii, etc. Daca faci parte dintre cei care tin la silueta, sau vor sa mai scape de cateva kilograme, ciocolata dieteica este “dulcele” ideal pentru tine. Nu rata oferta si afla mai multe despre ciocolata dietetica, accesand pagina magazinului Selgros.

Pentru cei mai pofticiosi, postam si cateva retete de ciocolata dietetica si dulciuri home made:
- pentru brownies cu nuci aveti nevoie de 1,5 cana cu nuca, 1,5 cana de migdale crude pisate, 10-12 curmale fara samburi, 3-4 linguri cu varf de cacao sau carob, 1⁄2 miez de nuca de cocos, 3 lingurite unt de cocos, 1 lingura pudra de vanilie, 1 varf de sare si o cana de chipsuri de ciocolata. Nucile si migdalele se maruntesc in robotul de bucatarie, pana se obtine o pasta fina. Se adauga apoi si restul ingredientelor si se continua blenduirea lor. Compozitia rezultata se pune intr-o tava de tort si se preseaza, apoi se introduce la congelator pentru o jumatate de ora. Chipsurile de ciocolata se topesc; se scoate compozitia de la rece, se adauga un alt strat de nuci si migdale si se toarna ciocolata topita peste. Prajitura se pastreaza la rece inainte sa fie servita.
- un delicios shake de ciocolata si menta se poate obtine amestecand o banana congelata, taiata bucati cu 1 1⁄2 cana de lapte de migdale, 1 lingura de vanilie, cateva frunze de menta si 2 linguri de praf de roscove. Toate ingredientele se amesteca in blender pana se obtine o spuma; se serveste imediat;
- daca ai pofta de niste prajiturele de ciocolata, iti prezentam o reteta usor de facut si slab calorica; ai nevoie de 3/4 cani de alune maruntite, 3 cani de fulgi de ovaz, 1 cana de ciocolata neagra, maruntita, 1 lingura de vanilie, o jumatate de cana de lapte de migdale, indulcitor, si o jumatate de unt de cocos(sau cacao). Intr-o tigaie se amesteca indulcitorul cu untul si laptele si se lasa la fiert 1 minut. In robotul de bucatarie se amesteca nucile, cu fulgii de ovaz, ciocolata si vanilia, apoi se adauga peste compozitia din tigaie. Din amestecul rezultat se formeaza cateva prajiturele si se pun la rece, pana se intaresc.
Ciocolata dietetica nu poate decat sa-ti indulceasca ziua, fa insa alegerile sanatoase, care sa nu-ti compromita nici silueta. Cauta ciocolata dietetica la Selgros, vezi oferta!

Selgros Bucuresti Drumul Taberei
Produse alimentare si nealimentare
Str. Valea Cascadelor Nr.26BBucuresti, 061515 , RO
Tel: 0212 258 000
Fax 021 225 81 99
Share:

0 ♥♥♥ care bat:

Trimiteți un comentariu

Lasa-mi parerea ta folosind un limbaj adecvat!
Fara insulte!
Fara injurii!