13.10.2019

Cand iti amintesti ca ai o familie?

Marea majoritate a tinerilor din prezent sunt plecati de acasa, in mod deosebit din mediul rural in mediul urban, pentru o viata mai buna si un job mai bine platit, lucruri care raspund nevoilor varstei si care acopera toate lipsurile (sau o parte din ele) pe care le-au avut pana in prezent.

Parintii raman acasa, dar cu sufletul si gandul intotdeauna la copii lor. La inceput, despartirea aceasta temporara este grea. Pana ieri te intorceai mereu acasa de la scoala, gaseai o masa calda, nu iti lipsea nimic, parintii erau intotdeauna acolo. De astazi, esti angajat, esti intr-un loc total nou, esti singur. Cand te intorci acasa, totul este pustiu in jurul tau, nu te asteapta nimeni, mancarea pe care o mananci trebuie sa o gatesti (sau o cumperi), trebuie sa iti administrezi singur venitul si cheltuielile, astfel incat sa iti ajunga toata luna sa te intretii.

Pun pariu ca in weekenduri mergi acasa. In fiecare weekend! O saptamana, doua, o luna, doua, un an, dar incetul cu incetul drumurile tale vor fi mai putine. Iti vei dori sa iesi mai mult cu prietenii tai noi, sa te distrezi, eventual sa muncesti suplimentar pentru a castiga un ban in plus fiindca ai de gand sa iti cumperi o locuinta peste ceva timp sau tocmai ti-ai luat permisul si visezi la o masina. Motivele sunt nenumarate si dupa fiecare caz, dar raman la intrebarea care imi pulseaza prin amalgamul de ganduri: Cand vei ajunge acasa?

Timpul a devenit foarte scurt si nu iti mai ajunge sa faci tot ceea ce ti-ai propus. La telefon te auzi cat mai rar cu familia ta fiindca...nu ai timp. Cand vei avea timp pentru parintii tai?

Nu uita ca ei si-au dedicat tot timpul cresterii tale. Ei au fost intotdeauna alaturi de tine. Tu...cand iti amintesti ca ai o familie?

Unii isi amintesc prea tarziu, dar tu poti fi diferit. Pretuieste-ti parintii cat inca mai sunt in viata. Ei se bucura de fiecare data cand le pasesti pragul, asa ca SURPRINDE-I cu ceva placut. Te-ai gandit la un cadou?

Am cateva idei de cadouri familie care sigur o sa iti placa. Cumpara-le un cadou inedit de pe https://cadouinedit.ro/ si adu-le un motiv in plus sa zambeasca si sa te aprecieze. Pentru ei, tu esti cel mai special cadou. Pe tine cat te costa un cadou? Aici nu ma refer la bani.

Poate dupa ce vei citi randurile de mai sus, te vei gandi mai mult la parintii tai. Daca am reusit asta, atunci ma bucur. Stii de ce ma bucur? Nu pentru asta, ci pentru faptul ca in urma cu ceva timp, am fost exact ca tine. Asta pana am dat de o persoana care mi-a vorbit despre importanta familiei in vietile noastre. Imi iubesc parintii iar de ceva timp profit de fiecare timp liber pe care il am sa il petrecem impreuna si sa ne bucuram de viata pe care o avem.

Iubeste-ti familia pe care inca o mai ai. Ofera-le mici cadouri ca semn de multumire pentru tot ce au facut pentru tine!

Share:

0 ♥♥♥ care bat:

Trimiteți un comentariu

Lasa-mi parerea ta folosind un limbaj adecvat!
Fara insulte!
Fara injurii!