31.10.2019

Ce presupune ingrijirea cuticulei in realizarea manichiurii

Ce presupune ingrijirea cuticulei in realizarea manichiurii


 

 

Aparte de modul in care o unghie este ingrijita, pilita, definita ca forma si ulterior pictata, cuticula poate contribui la acel aspect perfect sau dimpotriva, poate fi detaliul care sfideaza perfectiunea. Ingrijirea acesteia presupune cativa pasi, fara de care lucrurile nu sunt la fel. Se stie despre cuticula ca are rol de a prpteja unghia de patrunderea bacteriilor. Taierea nu este o optiune, de aceea o manichiurista experimentata stie ca trebuie sa curete unghia delicat, sa impinga cuticula la baza. Dar asta nu este tot.

Hidratarea, foarte importanta

Hidratarea este cea care poate face ca rebelele cuticule, mai ales cele care se formeaza si mai mult dupa taiere, sa fie corect tratate. In acest sens vor fi necesare produse profesionale si uleiul de cuticule precum este gama de la Nolia este o recomandare. Va fi astfel hidratata cuticula, dar si pielea din jur, ceea ce previne uscarea. Mai mult decat aceste uleiuri, o manichiurista bine dotata care are in salon produse pe alese, va sti cum sa isi rasfete clientele. La Nolia gama de uleiuri pentru cutile vine cu variante diverse de arome, cu parfum imbietor.

Aplicarea unui astfel de ulei este destul de simpla, din cateva miscari. Dupa aplicare se maseaza usor, pana la absorbire. Pentru indepartare, manichiurista va folosi un bit, special pentru aceasta zona. Pentru ingrijirea acasa este suficient ca doritoarea sa foloseasca uleiul si sa impinga cuticula spre baza unghiei. Procesul in sine nu este dureros, pentru ca hidratata, cuticula este foarte flexibila.

Concret, manichiurista va indeparta cuticula fara sa puna presiune pe unghie, cu un capat de freza ce este paralel cu unghia, inclinat la 45 de grade. Un alt capat este necesar pentru a curata si de pe laterale. Procedura este completata de foarfeca speciala, acolo unde este necesar, mai ales ca acea pelicula de piele, adica cuticula a fost indreptata spre sus de pe unghie. Ulterior, dupa curatare, unghia este lustruita si cuticula finisata.

Se intampla ca acea zona sa fie usor piscata si clienta sa sangereze. Din motive practice, va fi aplicata o solutie care sa opreasca sangerarea.

De retinut ca atat timp cat cuticula este tratata corect, aplicarea de oja se va putea realiza incepand cat mai de la baza unghiei. Aspectul este unul impecabil si desigur manichiura este per total admirata cand nu iese in evidenta pielita inestetica sau taiata urat.

Dupa ce cuticula a fost tratata, nu se mai aplica nimic. La straturile de oja si de baza, cuticula nu va fi deloc atinsa. Pana la urma aceasta are si ea un rol si protejeaza unghia de patrunderea bacteriilor vicioase.

Din punctul de vedere al unei cliente, tratamentul aplicat pentru cuticule nu trebuie sa fie deloc dureros si nu trebuie sa insemne un timp prelungit pana la a recurge la realizarea manichiurii propriu zise. Manichiurista potrivita este deci si cea care nu agreseaza unghia si care nu te face sa te simti inconfortabil.

Cuticula bine ingrijita se va vedea dupa finalizarea manichiurii. Pentru produse de calitate, uleiuri speciale pentru cuticule, Nolia Shop este o recomandare.
Share:

0 ♥♥♥ care bat:

Trimiteți un comentariu

Lasa-mi parerea ta folosind un limbaj adecvat!
Fara insulte!
Fara injurii!