13.10.2019

Cum protejezi bateria telefonului mobil?

Salut,

In articolul de azi o sa iti povestesc cateva lucruri de la fostul meu job. Mai exact, in urma cu cativa ani lucram la un service de telefoane pentru un mare operator de telefonie mobila de la noi din tara. Pot marturisi faptul ca imi placea ceea ce faceam. Prin mainile mele ajungeau o multime de telefoane si aveam posibilitatea de a testa aceste device-uri. In timp ce unii isi doresc sa butoneze zece minute un smartphone de top care costa peste o mie de euro, eu ma consideram satul de prezenta lor in service.

Daca cineva se intreaba daca telefoanele scumpe au rata ridicata de service, sa stiti de la mine: valoarea telefonului nu garanteaza o viata ridicata a acestuia in functie de alte modele din categoriile low sau medium.

Zilnic ne soseau saci cu telefoane, de la telefoane cu taste pana la cele mai scumpe smartphone-uri. O parte din ele le restauram iar povestea acestuia era cu happy end. O mare parte din ele, din pacate, nu se mai puteau repara sau reparatia se efectua contra cost deoarece din pricina utilizatorului acel telefon a ajuns la noi.

Garantia nu acopera socurile mecanice sau contactul cu lichide. Peste 50% din telefoanele care ajung in service, ajung sparte, in urma unui impact cu solul, sau in urma unui accident nefericit in baie fiindca, de ce sa nu butonam telefonul in timp ce ne spalam? A zis cineva ca nu se poate? Ce se poate intampla?
Cu ce probleme sosesc telefoanele in service?

Daca le eliminam din ecuatie pe cele venite din urmatoarele motive: soc mecanic si contact cu lichide, mai raman pe lista cele cu incarcare defectuoasa. O multime de clienti renunta la incarcarea telefonului cu incarcatorul original in doar cateva zile, din diverse motive, si inlocuiesc incarcatorul original cu un incarcator care nu detine un certificat care sa ateste calitatea produsului, sau cum le spunem noi ''incarcatoare chinezesti'', iar telefoanele sfarsesc tragic dupa cateva saptamani.

Acestea ajung la noi cu bateria distrusa, placa de baza sau modulul de incarcare arse.
Ce recomand?

Faptul ca ti-ai uitat incarcatorul original acasa sau din lene nu ai dorit sa il cari cu tine si ti-a fost mai usor sa achizitionezi unul la 10 lei din piata, nu reprezinta o scuza. In momentul in care iti cumperi un telefon scump (nu intru intr-o plaja de cifre) responsabilitatea pastrarii in conditii optime a acestui telefon iti apartine. In aceasta responsabilitate se regaseste si incarcarea telefonului.

Iti recomand sa achizitionezi incarcatoare auto sau de priza doar de la magazine autorizate care vand produse certificate din punct de vedere al calitatii. Costul produsului este mai ridicat, te costa mai mult decat un produs de 10 lei, dar mai tarziu previi trimiterea telefonului in service. Un incarcator bun te costa mai putin decat reparatia telefonului fiindca, ghici ce? Incarcarea defectuoasa sau cu alte incarcatoare nerecunoscute de producator nu fac obiectul garantiei. La final vei avea surpriza neplacuta ca garantia ta va fi anulata si va trebui sa platesti interventia din service.
Share:

0 ♥♥♥ care bat:

Trimiteți un comentariu

Lasa-mi parerea ta folosind un limbaj adecvat!
Fara insulte!
Fara injurii!