10.11.2012

Gandul - putere asupra organismului




Sursa foto: tanarcrestin.ro




Ne punem zilnic intrebari legate de noi, de viata noastra sau a celor din jur. Atunci cand ne punem o intrebare, clar ca acea intrebare este una complicata fiindca in momentele linistite din viata lasam lucrurile sa curga de la sine; nu e nimic rau in asta, dupa parerea mea, este chiar foarte bine.
Viata chiar trebuie lasata sa mearga in sensul ei si nu trebuie noi sa ne punem impotriva curentului fiindca nu cred ca avem sanse. Este foarte bine sa ne intrebam anumite lucruri fiindca intrebandu-ne pe noi asa imbunatatim comunicarea cu noi insine iar intelegerea cu noi este mai buna. Raspunsul la intrebarile noastre trebuie sa le cautam la noi, nu la oamenii din jurul nostru.
Nu este bine nici sa ne incarcam tot timpul cu intrebari dar uneori trec ani de zile peste noi fara sa ne adresam cateva intrebari simple. Acest lucru nu este recomandat, dupa parerea mea.
Cred cu tarie ca aici nu merge proverbul: ,,Mai bine mai tarziu decat niciodata...". Sa va explic mai bine cum sta treaba.

O intrebare pe care ne-o adresam singuri dupa doi ani de intarziere isi va gasi raspunsul cu ajutorul amintirilor noastre, dar nu mai putem da timpul inapoi pentru a invata ceva din asta si poate in acest timp am mai trecut o data sau de doua ori pe sub acelasi semn de intrebare si nu am avut ce face.
Aceste intrebari nu au un scop distructiv, insa sunt persoane care isi induc o astfel de stare in organism. Nu uitati ca gandurile rele (cele distructive) sunt precum otrava plasata in organism dar cu efect indelungat. Daca ar fi sa fac o asemanare, sa spunem: tigarile. Asa sunt si gandurile distructive: nu te distrug pe loc, dar efectul indelungat al acestora este unul devastator asupra organismului nostru, atat la nivel psihic cat si la nivel fizic. Gandurile distructive se reflecta si asupra fizicului nostru!
Atunci cand ne punem astfel de intrebari, scopul nostru este doar unul singur: sa cautam intotdeauna partea plina a paharului, partea buna dintr-o problema, astfel se intretine o relatie de intelegere cu noi si putem privi anumite lucruri dintr-o perspectiva mult mai buna. O gandire pozitiva si o autocunoastere ajuta omul mai mult decat va puteti inchipui.

Acest articol reprezinta propria parere si propriile concepte legat de acest subiect!
Share:

3 comentarii:

  1. Foarte interesant si adevarat articolul,iar poza pur si simplu o ador. :x

    RăspundețiȘtergere
  2. Intr-adevar gandirea pozitiva ajuta dar sa te amagesti e foarte rau pentru ca nu poti face asta la infinit si la urma ai pierdut doar pentru ca te-ai amagit.

    RăspundețiȘtergere
  3. Cred ca este important sa ne punem intrebari pentru ca asta inseamna ca de fapt ca gandim, avem logica si ratiune. Si nu vorbesc aici de lucruri banale, ci la lucruri care dau sens vietii. Foarte multi nu isi pun nici macar intrebarea cu privire la provenienta lor, sau la unde se vor duce dupa moarte? Si cred ca sunt lucruri importante, precum si adevaruri la care trebuie sa stim raspunsurile. Daca luam doar totul de-a gata, adica deja preparat, adica informatiile deja procesate de la altii si doar le acceptam pentru ca asa spun ei, nu cred ca este bine. Nu generalizez, pentru ca nu avem asa mult timp probabil ca sa ne punem intrebari la toate, insa ma refer la lucrurile importante.
    In privinta lucrurilor care sunt negative, cred ca ar fi mai bine sa luam o pauza si sa nu le mai cautam raspunsul, care poate daca l-am avea, ar durea.

    RăspundețiȘtergere

Lasa-mi parerea ta folosind un limbaj adecvat!
Fara insulte!
Fara injurii!