07.05.2014

Calculatoare ieftine la second hand

Sunt persoane care nu reusesc sa tina pasul cu tehnologia datorita bugetului pe care il detin. Tehnologia este destul de scumpa, mai ales in Romania, chiar daca este accesibila tuturor. 

Din cauza acestui lucru, cumpararea unui calculator sau laptop nou este un lucru destul de greu. O solutie pe care magazinele le ofera este achizitionarea unui dispozitiv in rate dar cum oamenii nu prea sunt de acord cu bancile, singura alternativa ramane cumpararea unui laptop ieftin la second hand. Ieftin nu inseamna neaparat ca acel dispozitiv este prost din punct de vedere al calitatii ci acel laptop este mai ieftin datorita faptului ca deja are sase luni sau un an de utilizare. 


Si eu am cumparat un laptop second hand in urma cu cativa ani, laptop pe care-l detin si-n prezent, arata foarte bine si functioneaza perfect. Anii au trecut peste el dar niciodata nu am vreo problema. In prezent a ajuns aproape de pensie avand in vedere ca sistemul de operare maxim suportat este Windows Vista, peste acest sistem, tehnologia nu suporta Windows 7 sau 8. Ma gandeam ca dupa scoaterea suportului de Windows Vista (suportul pentru windows xp deja a fost scos), sa-l trec pe un sistem de operare gratuit precum Linux, pentru o utilizare optima la capacitatea si tehnologia lui.


Cand l-am cumparat, am dat 450 lei pe el. In urma cu ceva ani, era ceva...acum cu 450 lei cumperi o tableta :)) Tehnologia pe care o avea era destul de buna atunci: 1,5 Ghz procesor, 1GB Ram, 128MB Video si 40GB HDD. In prezent, cu un 1GB Ram, e greu sa te uiti la un clip pe youtube...


Sunt persoane care afirma ca nu e bine sa cumparam produse de la SH. Dar de ce nu? Sa nu uitam ca sunt magazine de specialitate care vand produse la second hand, produsele fiind testate mai intai inainte de a fi puse spre vanzare, magazine care va ofera garantie pentru produsele cumparate, garantie care se poate intinde pana la trei ani, depinde ce cumparati si in ce magazin intrati. Aveti aceeasi siguranta ca si cum ati cumpara un produs nou. In fond, cand vine vorba de laptopuri si calculatoare, singura diferenta o fac orele de functionare. Eu recomand cumpararea de lapturi la SH si sa stiti ca nu este o rusine sa cumperi produse la mana a doua. Cei care o considera o rusine si arunca cu noroi in cei care cumpara, ar trebui sa-si cumpere o doza de bun simt si de minte la creier. Mai puneti lucrurile putin pe cantar si analizati situatia pentru ca nu toti au douazeci si ceva de milioane pentru a cumpara un laptop nou. 





Tu cumperi produse de la Second Hand? Ce parere ai despre aceste magazine? Ai avut probleme cu vreun produs cumparat din astfel de magazine?
Share:

0 ♥♥♥ care bat:

Trimiteți un comentariu

Lasa-mi parerea ta folosind un limbaj adecvat!
Fara insulte!
Fara injurii!