05.05.2014

Streetdance

Intotdeauna am fost fascinat de cultura hip-hop. Ascult acest gen de muzica de cand sunt mic si intotdeauna am apreciat mesajul din versuri. Din aceasta cultura face parte grafitti-ul, streetdance-ul si multe altele, eu pe acestea doua le consider mai importante iar despre streetdance o sa va vorbesc azi.

Iubesc streetdance-ul! In acest tip de dans exista anumite miscari specifice strazilor anilor '90. Se diferentiaza categoric de alte genuri de dansuri prin miscari si ritm. Prima data, acest dans a aparut in America, acolo unde a aparut si muzica hip-hop. Ca o mica paranteza, ador fetele care fac streetdance, ele aduc multa culoare si frumusete in acest dans. Streetdance-ul nu este un dans in sine, ci un "amestec" intre breakdance, popping, hip-hop, looking si electro dance. Aceste stiluri de dans au luat nastere prin anii 70 si au devenit cele mai practicate stiluri, intrand in marile competitii de dans din lume. In Romania, acest curent este mai putin dezvoltat poate datorita faptului ca oamenii inca nu sunt in stare sau nu se simt pregatiti sa primeasca aceasta miscare/cultura.

Oamenii, in necunostinta de cauza, asimileaza aceste lucruri ca fiind vulgaritati si ceva la care tinerii nu ar trebui sa aiba acces. Pot spune ca aceste minti "ceausiste" ar trebui sa revina la realitate pentru a o accepta. Cultura inseamna arta sub toate formele ei. Aceste lucruri au devenit cele mai apreciate de tinerii nostrii si de catre oamenii care stiu ce inseamna cu adevarat "arta". Poti sa faci cursuri de dans Bucuresti la preturi accesibile, loc in care puteti invata sa va exprimati liber prin dans. Dansul reuseste sa transmita emotii, sentimente, sa faca show si te face piele in unele momente. Asta inseamna sa privesti FRUMOSUL sub toate formele lui. Nu cunosc pe nimeni apropiat care sa faca dans si-mi pare rau ca nu am avut oportunitatea si posibilitatea de a face dans fiindca mi-as fi dorit sa fac asta de mic.Asta este, uneori viitorul nu ai cum sa ti-l faci tu, ci soarta. Insa acum, recomand tuturor sa practice dansul. Fata de alte lucruri, dansul este un sport dar si o arta cu care te poti afirma. Multe show-uri tv in care te poti inscrie si sa participi la concursuri de dans...etc, stiti voi la ce ma refer.

Acum sa va intreb pe voi: Sunteti dispusi sa practicati dans? Aveti vreo inclinatie ca pe viitor sa va dati copii la cursuri de dans?

PACE!
Share:

0 ♥♥♥ care bat:

Trimiteți un comentariu

Lasa-mi parerea ta folosind un limbaj adecvat!
Fara insulte!
Fara injurii!