07.11.2014

Constructiile din lemn: O noua viziune asupra viitorului




Sursa foto: miradex.ro

Zilele trecute, iesind la o bere cu baietii, am avut o discutie in ceea ce priveste structura locuintelor. Discutia a pornit de la un amic care si-a ridicat o casa exclusiv din lemn. Au existat pareri pro si contra acestui lucru dar s-au calmat spiritele in momentul in care m-am bagat in discutie si am explicat ca orice material din care e construita casa are plusuri si minusuri iar ceea ce trebuie noi sa facem este sa cautam sa ne construim o casa dintr-un material cu mai putine minusuri, adica dezavantaje. Cel mai recomandat, pentru constructia unei case, este lemnul. Oamenii isi construiau inainte casele din lemn oferind rezistenta si un aspect exterior placut. Pe pagina miradex puteti gasi mai multe informatii in ceea ce priveste constructiile din lemn. De-alungul timpului, odata cu aparitia altor materiale menite sa inlocuiasca lemnul, oamenii au inceput sa opteze pentru alte tipuri de materiale, insa, cu toate acestea, indiferent din ce material este realizat casa, trebuie sa recunoastem ca trebuie inclus si lemnul. Fara el nu se poate dar cu el se poate si spun asta pentru ca se pot construi case exclusiv din lemn. Un exemplu foarte bun ar fi cabanele de la munte. Constructiile din lemn au un termen durabil si o rezistenta foarta buna in cazul unor accidente naturale. Casele in stil rustic emana un aer oriental si o atmosfera placuta, permitandu-ne sa ne intoarcem in timp. De asemenea, modelul rustic poate fi combinat cu un design modern si astfel, casa poate arata "la zi" si intoarce privirile tuturor trecatorilor. Este de retinut faptul ca nu putem avea un tipar. Nu putem avea toti, toate locuintele din lemn. Fiecare isi construieste propria locuinta dupa bunul plac dar calitatea lemnului este ireprosabila iar timpul dovedeste asta. Am fugit de natura in momentul in care am incercat sa gasim alte genuri de materiale dar natura nu ne dezamageste niciodata. Ceea ce ne ofera natura, nu poate construi omul, nici prin cea mai avansata tehnologie pe care ar putea-o detine.
Ii incurajez, din inima, pe oameni sa-si construiasca casele din lemn. Experienta traita intr-o casa din lemn si frumusetea de care te bucuri zilnic, sunt ireprosabile. Cine nu a stat niciodata intr-o casuta din lemn, inseamna ca nu stie ce inseamna cu adevarat cuvantul...casa.
Mi-am petrecut vacanta din iarna trecuta la munte intr-o cabana din lemn si tot ceea ce-am vorbit in acest articol, a fost din proprie experienta. Este incomparabil. Sper sa aveti si voi ocazia sa petreceti macar cateva zile intr-o cabana din lemn la munte.
Share:

0 ♥♥♥ care bat:

Trimiteți un comentariu

Lasa-mi parerea ta folosind un limbaj adecvat!
Fara insulte!
Fara injurii!