21.11.2014

Stii sa traduci?

Stii sa traduci? Este prima intrebare pe care vreau sa ti-o adresez. Te-am bagat putin in ceata, stiu. Spun asta fiindca ai nevoie de cunostinte intr-o alta limba straina pentru a efectua traduceri. Limba germana si greaca sunt cele mai cautate la ora actuala si foarte putini oameni sunt calificati in a face traduceri profesionale. Din cate stim, limba germana este foarte greu de invatat iar uneori avem nevoie de diferite texte in limba germana, care incetul cu incetul, va deveni destul de uzuala. Putem realiza traduceri germana Suceava si interpretariat greaca Suceava la un pret destul de scazut raportat la numarul de pagini pe care il avem cat si la dificultatea textului. De ce Suceava? Pentru ca acolo sunt cei mai calificati oameni traduceri si interpretare text.

Un text nu se poate traduce cu o engleza uzuala, mai ales cand vine vorba despre un proiect sau o lucrare pe care trebuie sa o prezentam. Trebuie sa se foloseasca termenii necesari si sa se pastreze un limbaj specific si tehnic. Interpretarea unui text care nu a fost pastrat in limba in care a fost efectuat tine si de traducerea corecta a acestuia. Corectitudinea gramaticala, ortografica, ortoepica dar si pastrarea sensurilor cuvintelor sunt cele mai importante lucruri care trebuie respectate atunci cand se efectueaza o traducere. O greseala pe care majoritatea traducatorilor (translatorilor) o fac este traducerea mot-a-mot care, desi uneori e buna, de cele mai multe ori creeaza numai greseli de percepere a ideii in textul respectiv. Am intalnit pana si-n carti cumparate intr-o alta limba decat limba romana, astfel de greseli.

Profesionalism, calitate si excelenta sunt cuvintele care descriu activitatea acestora in materie de traducere si interpretare a textului. Feedback-urile pozitive oferite de cei care au beneficiat de serviciile acestora este un criteriu foarte important in a face alegerea corecta. Tu cat de mult tii ca textul tau sa fie tradus corect?
Share:

0 ♥♥♥ care bat:

Trimiteți un comentariu

Lasa-mi parerea ta folosind un limbaj adecvat!
Fara insulte!
Fara injurii!