13.11.2014

Profit fara investitie nu se poate!




Sursa poza: internet

Stateam zilele trecute de vorba cu un fost blogger care a avut destul succes cu blogul lui. Eram inca curios de ce a renuntat sa mai fie blogger avand in vedere ca scria aproape zilnic si a avut PR3 la blog.
Omu' a renuntat din motive financiare iar aici sa nu va ganditi ca a investit prea mult intr-un blog sau in publicitate ci din contra, nu a investit nimic. Nu a cumparat nici macar un amarat de domeniu si a stat pe subdomeniu timp de 3 ani, de cand a creat blogul. Datorita PR-ului bun, a prins un contract pe 6 luni cu o firma de advertising si scria advertoriale contra cost. Dupa ce a expirat primul contract, a semnat o prelungire cu inca 6 luni, deci un total de 12 luni. In aceste 12 luni, pot spune ca persoana respectiva a scos aproximativ 1300-1500 lei. Dupa ce a expirat contractul, firma nu a mai dorit prelungire pe urmatorul motiv: nu aveti domeniu!
De aici a pornit revoltarea tanarului blogger zicand: "Nu am bani de domeniu! De ce sa fiu obligat sa ma trec pe domeniu? Imi dai voi mie bani de domeniu?"



Teoretic, ti-au dat bani. Ai luat peste 1300 lei de la ei, puteai sa investesti 50 lei sa-ti cumperi un amarat de domeniu si iti continuai treaba dar dupa ce ca esti cu musca pe caciula, mai faci si valuri. Eu nu-i suport pe astia care vor sa castige bani fara sa investeasca nimic. Te astepti sa-ti dea inca 50 in plus pe langa castig zicandu-ti: "Ia! Astia-s pentru domeniu"? Te-ai scrantit?La inceput am stat si eu pe subdomeniu timp de un an dar nu monetizam si am stat pentru ca nu stiam la ce ma ajuta un domeniu, pe langa faptul ca-mi scurteaza url-ul paginii. Dupa ce am aflat, nu am stat pe ganduri si mi-am achizitionat unul. "Este alta viata" dupa cum spun unii. In prezent, nu-mi imaginez un blog sau un site fara domeniu. Cand am pornit site-ul revistei, am creat pagina si in 48 de ore aveam si domeniul configurat pe el.
Le-as trage palme la idiotii care asteapta pomeni in acest sens. Castigi bani de pe urma blogului tau dar nu esti in stare sa dai 10 euro (aprox. 50 lei) pe un domeniu. Really? Mai bine stergeti-va blogurile alea facute pentru monetizare, oricum, unul ca mine, nu ar cumpara niciodata spatiu publicitar sau advertoriale pe ele.


Exceptie de la acest articol fac blogurile care nu monetizeaza ci sunt create in scop personal.
Share:

Un comentariu:

  1. Si eu la inceput spuneam ca nu am nevoie de domeniu, dar in timp mia-am dat seama ca esti privit altfel in mediul online daca ai domeniu propriu. Pana la urma am cumparatun domeniu .com si sunt foarte multumit de decizia luata.

    RăspundețiȘtergere

Lasa-mi parerea ta folosind un limbaj adecvat!
Fara insulte!
Fara injurii!