28.11.2014

La ce este necesar studiul geotehnic?

O sa incep acest articol definind cuvantul "geotehnic" cuvant care, unora, li se pare strain. Conform D.E.X.-ului, "geotehnic" este definit ca fiind o "stiinta aplicata care studiaza comportarea terenurilor din punct de vedere al stabilitatii si al rezistentei lor".
O sa incerc sa explic cateva lucruri legate de acest domeniu in randurile care urmeaza. Pentru inceput, presupunem ca dorim sa ne construim o locuinta. Inainte de proiect, de achizitionarea echipei de care avem nevoie pentru a construi casa, avem nevoie de un studiu geotehnic care se realizeaza pe parcursul a cinci zile, realizat de persoane calificate in domeniu pentru a testa si verifica solul pe care urmezi sa-ti construiesti locuinta. Fara aceasta etapa nu se poate construi o locuinta. Este o etapa obligatorie pentru orice tip de constructie fiindca, dupa urma acestuia, vei obtine proiectul de autorizare al constructiei. Indiferent ca ne raportam la persoane fizice sau juridice, nu exista diferente. Procedurile sunt aceleasi fiindca siguranta ta e mai importanta.
In Romania exista un laborator geotehnic foarte performant cu o echipa exceptionala in spate si cu o activitate in domeniu de peste douazeci de ani, capabili sa realizeze cele mai corecte testari geotehnice la nivel national. Aceasta echipa tine cont de apelul tau si de siguranta ta si se va deplasa pana la locul viitoarei tale locuinte, indiferent de localitatea din Romania unde locuiesti. Acestia au un portofoliu foarte bogat, parteneri mari cum ar fi: Romtelecom, Orange, Rompress, Kaufland etc.
Un alt lucru care te convinge de calitatea serviciilor il reprezinta feedback-urile pozitive ale oamenilor care au apelat la serviciile acestora si s-au declarat multumiti iar aceste feedback-uri nu sunt putine la numar. Acesta reprezinta un criteriu foarte bun pentru alegerea ta. Pretul serviciului este mult mai scazut in comparatie cu alte laboare geotehnice care promit servicii de calitate dar nu detin nici-un portofoliu impresionant si nici-o experienta in domeniu laudabila. Realizarile de pana acum reprezinta cel mai bun cv de prezentare a serviciilor a unui laborator geotehnic.
Aceste laboratoare nu sunt prezente doar in tara noastra ci sunt prezente la nivel international, in toate tarile din UE cat si din afara fiindca oriunde este nevoie de o echipa care sa te asigure ca locul unde-ti construiesti locuinta nu este un teren alunecos sau un teren care sa-ti afecteze constructia casei in timp.
Anul trecut am asistat cateva momente la testarea solului unde era planificata constructia unei locuinte si am vazut ca se luau masuratori, se sapa in pamant, erau niste aparate care masurau ceva pe acolo. Nu ma pricep prea mult la astea dar am vazut implicare, munca, seriozitate si intr-un final, excelenta. Acestea sunt cuvintele care-i caracterizeaza pe acestia.
Cred ca un singur lucru a mai ramas de spus si acela ca acolo unde exista siguranta, acolo trebuie sa poposim si sa apreciem oamenii care ne ofera siguranta casei si familiei noastre. Acesta este serviciul lor si, in acelasi timp, este sub slujba noastra. Aseaza-ti locuinta pe un teren sigur. Aseaza-te la locul tau de drept!
Share:

0 ♥♥♥ care bat:

Trimiteți un comentariu

Lasa-mi parerea ta folosind un limbaj adecvat!
Fara insulte!
Fara injurii!