06.11.2014

De ce votam? Cu cine votam?

Sursa imagine: realitatea.net
De ce votam?

Votam pentru a ne exercita dreptul de vot castigat prin sangele varsat de bunicii si strabunicii nostrii. Romanii au luptat pentru acest drept. Alegerea sta in mainile noastre. Votam pentru a ne alege conducatorul (presedintele) pentru urmatorii 4-5 ani. De ce ne batem joc de un drept castigat prin lupta si sange varsat? Este adevarat ca este mai comod sa stai in fotoliu, sa nu te prezinti la vot, sa injuri politicienii si sa astepti schimbarea. Defapt, schimbarea incepe de la tine prin putina implicare. Incearca sa te imbraci, sa iesi din casa si sa votezi. Putina implicare din partea fiecaruia duce la marea schimbare.



Cu cine votam?
Intotdeauna au existat si exista tabere politice. Fiecare sustinem un anume om politic si consideram ca el este cel mai bun pentru scaunul de la Cotroceni. Lupta pentru postul de presedinte se da, mai mult, printre oamenii de rand decat intre oamenii politici. Nu poate exista un singur candidat iar unde sunt doi sau mai multi, trebuie sa existe si concurenta. Insa, oamenii intrec orice masura. "Comunismul din PSD", dupa cum afirma lumea, nu se afla in PSD sau la Ponta ci la oamenii de rand, fiindca injurand, blamand si straduinta ta de a convinge lumea ca politicianul tau preferat este ideal pentru tara este defapt un comunism mental. Romanii, din pacate, nu dispun nici de urma de civilizatie a nemtilor, dorind sa fie reprezentati de Klaus Iohannis. Suntem departe de a ne alege conducatorul printr-o forma civilizata. Tv, radio, internet si mass-media, sub toate formele ei, instiga la contrarieri intre oamenii de rand in ceea ce priveste competitia pentru scaunul de presedinte.
Deci, cu cine votam? Votam cu credinta noastra si cu convingere. Pana in prezent, am considerat ca nici unul dintre cei care au candidat pentru postul de presedinte nu au fost buni dar am fost la vot. Votam cu persoana in care credem fiecare ca ne-ar putea schimba viitorul. Fara injurii, blamari si scandaluri politice. Voteaza dupa cum crezi de cuviinta. Acesta este un vot civilizat!
Share:

0 ♥♥♥ care bat:

Trimiteți un comentariu

Lasa-mi parerea ta folosind un limbaj adecvat!
Fara insulte!
Fara injurii!