31.07.2011

,,Lectii" de viata

Viata trebuie sa o privim ca un dar de la Dumnezeu. Pe parcursul vietii toti invatam . Stiti ce spune proverbul:  CAT TRAIESTI , INVETI !!! Este foarte adevarat .
Insa unii dintre noi , lectiile de viata le luam ca pe niste greutati ale vietii , dar nu este bine . Sunt doua lucruri diferite , una este o lectie de viata si una este o povara (o greutate) .
Despre povara si despre greutatile de care dam in viata am scris un articol acum ceva vreme , il gasiti in josul paginii sau daca nu , dati click in josul paginii pe POSTARI MAI VECHI , sigur il ve-ti gasi .
Cele mai multe lectii se invata in perioada adolescentei . Viata ne ofera cateva posibilitati de a ne face sa invatam anumite lucruri , daca noi le refuzam , tot prin diferite mijloace le v-om invata .
Viata este insasi o lectie , o lectie care trebuie invatata pe de rost si care nu avem voie sa o uitam . Daca noi , acum cand suntem tineri nu vrem sa invatam lucruri ,,esentiale" care cred ca ne-ar folosi zi de zi , ne va fi mult mai greu atunci cand suntem adulti .
Atunci cand esti adult si ai un copil , tu trebuie sa fii un om invatat , sa te descurci in situatii limita si trebuie sa fii o enciclopedie pentru copilul tau .  Fiecare copil cand este mic are un model de urmat ; el singur isi face un model si care vrea sa devina ca el , si primul model pe care il poate avea un copil sunt chiar parintii lui . De aceea tu trebuie sa fii pregatit .
Share:

Un comentariu:

  1. Uite ca mi-ai dat de gandit cu faza cu copilul. Si este si bine sa stii cat de multe acum, ai cel mai mult timp din lumea cat esti inca copil.

    RăspundețiȘtergere

Lasa-mi parerea ta folosind un limbaj adecvat!
Fara insulte!
Fara injurii!