07.03.2015

Singura arta vie - pictura



De cand ma stiu iubesc pictura si ii apreciez pe artistii care reusesc sa-si puna sufletul si gandul pe panza. Nu m-am priceput niciodata in acest domeniu fiindca nu detin rabdarea necesara. Dupa primele cinci-zece minute, las totul balta. O lucrare de arta dureaza cateva ore si necesita imaginatie, tenacitate, talent si foarte multa atentie. In comparatie cu alte forme de arta, pictura reprezinta singura forma de arta fara limite. Nu prea intelegeti ce vreau sa zic, nu? Sa va dau un exemplu. Un sculptor in lemn poate sculpta o masa, un cal, o masinuta, o figurina...lucruri in general. Un pictor poate picta de la peisaje cu natura pana la picturi abstracte si 3D. Imaginatia unui artist nu cunoastre frontiere si nici lucrarea acestuia.
Arta nu inseamna doar foaie si panza. Am pasit in casa multor artisti si am observat ca cu totii si-au pictat peretii cu ajutorul unor aerografe profesionale pentru pictura. Acestea pulverizeaza un jet de cerneala/culoare pe orificiul de 0.3mm care se afla in capatul instrumentului. Acel capat poate fi inlocuit cu unul mai mare sau mai mic, in functie de ceea ce avem nevoie. In cazul in care coloram o suprafata mai mare, vom pune un capat cu un orificiu mai mare care sa ne permita sa acoperim mai multa suprafata printr-o singura apasare de buton. In cazul in care dorim sa coloram anumite detalii, cum ar fi la ochi, vom folosi cel mai fin si subtire capat, care este de 0.05 mm.
Ceea ce iese din mana si imaginatia unui artist este de admirat si pe mine intotdeauna m-au lasat gura casca, privind la capodoperele lor.
Insa, pentru a fi artist nu este nevoie doar de talent si indemanare, ci ai nevoie si de ustensilele necesare pentru a crea ceva profesional. Ii sustin pe oamenii talentati, indiferent de natura talentului lor, dar intotdeauna voi avea ceva in plus si aparte pentru cei care picteaza.
Share:

0 ♥♥♥ care bat:

Trimiteți un comentariu

Lasa-mi parerea ta folosind un limbaj adecvat!
Fara insulte!
Fara injurii!