25.03.2015

Intrebarea saptamanii: Ce este homeopatia?

Articolul de astazi este putin mai diferit fata de celelalte scrise pe acest blog si asta datorita faptului ca voi expune o tema medicinala ceva mai controversata. Despre homeopatie am auzit cu totii si se discuta foarte mult pe acest subiect, mai ales pe forumurile de specialitate. Acest articol va fi unul bazat doar pe informare si prezentarea unor idei in scopul de a cunoaste si aprofunda mai mult acest subiect.
Deschizand o carte de istorie a medicinei, homeopatia este o forma a medicinei alternative, care se ocupa cu stimularea capacitatii de vindecare a organismului si prevenirea aparitiei afectiunilor.
Pana in prezent, nu s-a dovedit stiintific eficacitatea acestei ramuri a medicinei si cu toate astea, rezultate au existat. Remediile homeopatice cele mai cunoscute de pe piata sunt unguentele si supozitoarele. Mai sunt multe altele, dar nu pot sa le enumar aici fiindca as transforma acest articol intr-o lista destul de lunga. La fel ca orice alta forma de tratament, tratamentul homeopatic include si contraindicatii. Acestea depind de afectiunea pe care o avem. Tratamentul homeopatic nu este deloc scump, incadrandu-se undeva la mijlocul pietei in ceea ce priveste costul acestuia. Unele tratamente naturiste sau chimice, depasesc cu mult pretul tratamentului homeopatic.
O.M.S. a declarat ca nu sustine homeopatia in tratarea bolilor: HIV, TBC, malaria, gripa si diareea la copii.
Un medic homeopat, intotdeauna va administra un tratament per afectiune, indiferent de numarul persoanelor care sufera de acea boala. Daca o suta de persoane sufera de boala x, celor o suta le este administrat acelasi tratament pentru ca, cu totii, sufera de aceeasi boala. Cum totul depinde de la organism la organism, reactia nu o va sti nimeni. In 90% din cazuri, acest tip de tratament functioneaza perfect doar ca este o lista de 38 de boli in cazul carora, tratamentul homeopatic nu functioneaza deloc.
In Franta, cel mai folosit medicament in tratarea racelii si gripei este unul homeopat iar in U.E, unul din doi cetateni, apeleaza la aceasta modalitate de vindecare. Dupa cum bine vedeti, foarte multa lume apeleaza la aceasta modalitate de tratament. Corpul oricum are capacitatea de regenerare, de ce sa nu fie ajutat sa se refaca in loc sa bagam toate chimicalele din industria farmaceutica in noi?
Organismul nostru are un scut de aparare in fata bolilor, doar ca, uneori, acest scut cade iar noi ne imbolnavim. In acel impas, organismul nostru trece pe modul de regenerare, pentru a se pune la punct, intr-o perioada cat mai scurta, de unul singur doar ca, uneori, este nevoie de ceva mai mult timp. Aici intervine tratamentul homeopatic care da o mana de ajutor organismului pentru a se reface. Parerea mea este ca o modalitate mai buna de a ne ajuta pe noi, nu exista pana la ora actuala. Este ideal.
Share:

0 ♥♥♥ care bat:

Trimiteți un comentariu

Lasa-mi parerea ta folosind un limbaj adecvat!
Fara insulte!
Fara injurii!