22.12.2014

Iluminarea prin tehnologia LED

Tehnologia evolueaza dupa o zi pe alta. Zilnic se cerceteaza si se inventeaza lucruri noi. De cand a aparut tehnologia LED, aceasta a fost introdusa in toate industriile. Televizoarele pe care le avem in casa, marea majoritate, functioneaza pe tehnologie LED iar iluminarea a trecut si ea la un alt nivel, adica LED. Becurile incadescente (rotunde cu glob de sticla si filament) consumau mult, aveau o durata de viata scazuta si nu ofereau un grad de iluminare scazut. Acestea au inceput sa se retraga incet, incet de pe piata, astfel incat in unele magazine deja nu mai sunt disponibile. Oamenii trebuie sa aleaga eficienta si tehnologia cea noua. Becurile cu LED de pe www.greentek.eu/ro au un consum redus, o durata de viata indelungata si ofera un grad de iluminare ridicat. Mai pe scurt, cumperi un bec care consuma mai putin dar lumineaza mai mult. Tehnologia LED este ultima tehnologie aparuta pe piata. Nu numai ca esti la moda dar esti si tehnologizat.
Am vazut ca iluminarea publica s-a schimbat. Primariile si-au dat seama ca sunt mult mai profitabile si eficiente si au schimbat vechile becuri cu becuri LED. Drumurile sunt luminate mai bine iar oamenii se pot bucura de vizibilitate mai buna. Cea mai buna dovada este capitala, in care, pe majoritatea strazilor, deja va puteti bucura de aceste becuri pe LED.
Cu trecerea anilor, aceasta tehnologie o sa dispara, la fel cum au disparut si altele si cine stie ce modalitati de iluminare se vor inventa. Omul a invatat sa inventeze si sa se reinventeze, sa creeze tehnologie pentru a le usura viata. Noi trebuie sa ne adaptam si sa acceptam evolutia.
Si nu doar iluminarea locuintei si a spatiului public au trecut pe acest tip de iluminare ci si masinile. Aceste becuri strabat ceata mult mai bine, atat pe faza scurta cat si pe faza lunga iar iluminarea este mai puternica pe sosea. Drumul o sa-ti fie mai usor de vazut iar tu vei conduce lejer si fara griji indiferent de vreme. In felul acesta scapi si de inlocuirea frecventa a farurilor de la masina datorita prelungirii perioadei in care acestea se pot arde.
Lumina aceea galbuie si pala este inlocuita de o lumina alba si rece, odihnitoare la ochi. Este benefic si pentru sanatatea noastra, mai ales a ochilor nostrii fiindca ii protejam. Toata activitatea noastra se va schimba in bine cu trecerea de la vechea la noua tehnologie.
De asemenea, iti poti schimba lustrele din casa si becurile cu spoturi led aplicate. Va acorda o nota de eleganta si rafinament la design. In asa fel, vei avea camera luminata uniform in orice colt in care intunericul incearca sa se ascunda. Toate institutiile (de stat cat si private) au implementat in sediile lor iluminarea pe baza de tehnologie LED. Inseamna sa platesti mai putin pentru o eficienta mult mai sporita. Lumea inca nu este obisnuita cu acestea dar se vor convinge de calitate cu timpul. Omul se convinge experimentand si incercand, tocmai de aceea recomand sa cumparati macar un bec pe tehnologie LED si sa-l folositi.

Share:

0 ♥♥♥ care bat:

Trimiteți un comentariu

Lasa-mi parerea ta folosind un limbaj adecvat!
Fara insulte!
Fara injurii!