01.08.2014

Grija mare cu instalatia electrica




Sursa poza: internet

Am terminat un liceu pe domeniu electric, avand atestat de "Tehnician in instalatii electrice", drept urmare redactez acest articol pe aceasta tema fiindca stiu la ce pericol te poti expune atunci cand apar probleme cu instalatia electrica.

"Curentul electric ne este prieten dar si dusman."

Curentul electric nu se miroase, nu se vede, nu se aude dar el este acolo, mereu pregatit sa alimenteze aparatele electrice din apartamentul nostru si sa ne ofere confort sporit. Dincolo de aceste lucruri, atunci cand exista o defectiune, acesta se transforma foarte rapid in dusman. Fenomenul de electrocutare cred ca il cunoasteti cu totii si nu cred ca mai este necesar sa va definesc termenul. De aceea, copii mici nu au voie sa se joace cu curentul electric, de asemenea, introducerea obiectelor metalice in priza este interzis la fel si sa umbli cu lichide pe langa o retea de energie electrica sau invers, sa umbli cu curent pe langa o cada cu apa, de exemplu.
De asemenea, nu este recomandat sa umblati dvs. la panourile electrice sau la reteaua electrica, mai ales atunci cand exista o defectiune. In cazul aparitiei unei probleme, este recomandat sa sunati la furnizorul dvs. de energie electrica si sa se deplaseze echipa de interventie. Echipa tehnica formata din specialisti in domeniu va asigura siguranta dvs. si a locuintei. In fiecare echipa exista un electrician-instalatii sef care ii ghideaza pe colegii lui si care se asigura ca toate procedurile se fac in conditii optime si nu se abate de la nici-o regula de siguranta. Nerespectarea "Normelor de Siguranta si P.S.I.", electricianul se expune in fata unui pericol care ar putea deveni mortal. Cine spune ca nu e periculos sa fi electrician? Ha? Pe cand altii se joaca cu masinute sau cine stie ce alte lucruri, electricianul se "joaca" cu tablouri electrice si cu fire prin care trec tensiuni de 220V sau 360V.
Acesta este un domeniu in care nu ai voie sa gresesti. O greseala poate insemna moartea ta sau a colegului tau, depinde de situatie. Atentia, profesionalismul si experienta isi spun cuvantul. Nu sunt acceptati novice. Pana nu inveti si nu esti sigur ca stii, nu ai ce cauta in asa ceva.
Multi se reprofileaza si nu vor sa mearga pe acest domeniu din cauza fricii. Frica pune stapanire pe oameni! Daca ai invatat si stii ce faci, nu ai de ce sa-ti fie frica. Printre putinii care au acceptat aceasta misiune, astazi au 3-5 ani vechime in domeniu si lucreaza in mod profesional, fara teama si cu mult succes. In plus de asta, este un domeniu care nu se va desfiinta...niciodata. De-ndata ce a fost inventat, nu cred ca cineva se poate lipsi de curent electric. Totul evolueaza si apar din ce in ce mai multe aparate si dispozitive (gadget-uri) care folosesc energie electrica. Pana in prezent, nu s-a descoper nici-o alta sursa de alimentare cu exceptia curentului electric. El pune in miscare intreaga planeta...
Un ultim lucru de subliniat la meseria de electrician: pe cat de, asa zisa, periculoasa...pe atat de banoasa. Deci? Ce alegi?


Share:

0 ♥♥♥ care bat:

Trimiteți un comentariu

Lasa-mi parerea ta folosind un limbaj adecvat!
Fara insulte!
Fara injurii!