07.08.2014

Sfaturi in hranirea animalelor de casa

Sursa poza: petpal.ro
Marea majoritate dintre noi avem animale de casa si presupun ca toti care citesc acest articol au, nu? Ca doar nu ai cauta sfaturi in hranirea animalelor de casa daca nu ai avea animale de casa, no? Logic!
Deci, revenind la subiect...

Unele persoane isi hranesc animalele de casa cu mancare...pentru oameni. Desi mancarea pe care noi o mancam este nutritiva si ne asigura corpul de toate vitaminele, proteinele si glucidele de care are nevoie, la animale nu are acelasi efect, din contra, acestea se pot imbolnavi daca consuma resturi de mancare de la noi. Inconstienta unor oameni poate duce la imbolnavirea sau decedarea unor animale care ne-au fost si ne sunt alaturi de cativa ani.

1. Primul pas este in a renunta sa le oferiti mancare de om cainilor. Acesta are o alta structura biologica si are nevoie de altceva pentru a se hrani, nu cu resturile noastre de mancare.
2. Asigurarea celor trei mese principale ale zilei. Sfatul nu este valabil doar pentru oameni, cat si pentru animale.
3. Asigurarea unui bol cu apa si a bolului cu mancare, la propriu. Fiecare animal trebuie sa bea apa din bolul sau si sa manance din bolul sau. In cazul in care aveti mai multe animale, trebuie sa aveti disponibile mai multe boluri cu apa si mancare.
4. Nu-i acordati o portie prea mare de mancare. Animalele de casa tind sa manance cat mai mult, chiar sa manance tot ce le puneti in fata iar acest lucru nu este deloc sanatos pentru ei.
5. Respecta ora mesei. La fel ca si oamenii, animalele de companie trebuie sa aiba un orar bine stabilit.
6. Hraneste-i cu mancare de animale. Aici pe petpal.ro poti gasi mancare speciala pentru caini, pisici, papagali etc.
7. Reguli de hranire: dimineata oferiti-le mancare umeda, la pranz mancare uscata iar seara sa fie umeda sau uscata, la preferinte sau puteti combina: intr-o seara mancare umeda, intr-o seara mancare uscata.
8. Hraniti-i cu mancarea pe care o vor ei. Nu le schimbati mancarea ca asa vreti dvs. daca lor le plac acele bobite uscate de la producatorul x.
9. Nu incercati sa le umeziti mancarea cu apa. Gen: Daca-ti ramas fara hrana umeda, sa ii umeziti bobitele cu apa. Nu incercati asta.
10. Dupa fiecare masa, nu uitati sa le curatati bolul din care au mancat. La fel cum farfuriile dvs. trebuie sa fie curate, asa si "farfuria" animalului de companie trebuie sa fie curat.

Animalul tau de casa trebuie sa se bucure de hrana adecvata si nu uitati elementul principal: iubirea. Atentia si iubirea oferita de stapan sunt principalele lucruri din viata lor fiindca tot universul lor se-nvarte in jurul stapanului. Este o vorba din batrani: "Sunt momente cand uitam de cainele de acasa dar el nu-si uita in nici-un moment stapanul".
Momentele lor de bucurie inseamna si momentele tale de bucurie. Ii vezi entuziasmati in momentul in care dau din coada si sunt jucausi. Atunci cand spui familie, intotdeauna sa incluzi si animalul de casa in acest termen fiindca si el face parte din familia ta.
Share:

0 ♥♥♥ care bat:

Trimiteți un comentariu

Lasa-mi parerea ta folosind un limbaj adecvat!
Fara insulte!
Fara injurii!