22.08.2014

Televizoare LED vs Televizoare LCD

Sursa poza: internet
Ce inseamna LED?

Cu totii pasim in magazinele de electronice si vedem diferite televizoare pe care scrie "LED" sau "LCD" iar preturile sunt puse pe aceste produse in functie de aceste lucruri.
Termenul de "LED" vine de la Light Emitting Diode (dioda care emite lumina) si reprezinta lumina de fond a televizorului, deci nici gand, nu include display-ul. Exista persoane care fac aceasta confuzie iar acest articol sper sa-i lamureasca de toate dubiile. Tehnologia LED reprezinta cea mai evoluata tehnologie de luminare posterioara a ecranului si reprezinta cea mai odihnitoare lumina pentru ochi.

Ce inseamna LCD?

Termenul de LCD vine de la  Liquid Crystal Display (Ecran cu cristale lichide) si reprezinta tehnologia folosita in afisarea continutului video pe televizor. Un televizor poate fi LCD-LED, adica sa foloseasca tehnologia de afisaj prin cristale lichide si tehnologia LED pentru a lumina ecranul.
Televizoarele LCD si sunt cele mai intalnite in casele romanilor datorita formatului sau compact si care nu necesita mult spatiu de depozitare.

Anumite televizoare led au o densitate a pixelilor si o rezolutie a ecranului foarte mare, oferind o imagine la o calitate FULL HD. In Romania, multe dintre televiziuni inca nu emit in format HD desi televizoarele au aparut de ceva vreme pe piata si permit aceasta tehnologie.

La Selgros Bucuresti Baneasa si in toate celelalte magazine Selgros gasesti cea mai variata gama de televizoare led la cel mai bun pret, in functie de dimenisiuni, tehnologie si rezolutie.

Televizoarele CRT (adica televizoarele cu tub) sunt pe cale de disparitie datorita costurilor prea mari de productie, datorita faptului ca tehnologia folosita este invechita, acestea ocupa foarte mult spatiu, au un consum mai ridicat de curent electric si sunt daunatoare pentru mediu. Avand in vedere ca un televizor led se poate cumpara cu cateva sute de lei, nu va mai opta nimeni pentru un televizor CRT. In majoritatea magazinelor de electronice, acest timp de televizoare cu tub deja nu se mai gasesc.


Selgros Bucuresti Baneasa

Produse alimentare şi nealimentare
Soseaua Bucuresti-Ploiesti nr. 55-65Bucuresti-Baneasa, 013685 , RO

Tel: 0213 078 000
Fax: 0213 078 199


Share:

0 ♥♥♥ care bat:

Trimiteți un comentariu

Lasa-mi parerea ta folosind un limbaj adecvat!
Fara insulte!
Fara injurii!