10.08.2014

Ventilatoare pe timp de caldura




Sursa poza: http://vollmaxdistribution.ro

E vara, e canicula iar oamenii cauta racoare. Desi nu este chiar asa in ceea ce priveste canicula, cu totii ne ferim de razele soarelui la orele de varf si cautam racoarea si umbra. Unde? In casele noastre, pornind un aparat de aer conditionat sau un ventilator. E o vorba pe care o stim cu totii: "Cine nu are ventilator vara inseamna ca se racoreste cu inghetata". Ventilatoarele au ajuns un instrument de nelipsit din casele romanilor datorita preturilor destul de accesibile, datorita misiunii lor, datorita functionalitatii si a spatiului mic pe care il ocupa. Exista ventilatoare de perete, ventilatoare cu suport, ventilatoare de birou si multe altele, toate facandu-ne noua racoare in zilele caniculare.

Ventilatoare vs aer conditionat

Un ventilator difera de un aparat de aer conditionat. Aparatul de aer conditionat transforma aerul cald in rece si-l introduce in incapere iar ventilatorul recircula aerul din incapere. Un pericol pentru sanatate il reprezinta aerul conditionat in cazul in care filtrele acestuia nu sunt curatate la timp si cum trebuie, in filtre depunandu-se bacterii cu timpul, bacterii care ajung in casele noastre si in organismul nostru. Aveti grija sa verificati si sa curatati filtrele mai des.
Ventilatoarele au un punct in plus aici fiindca ele nu pot raspandi bacterii. Ele recircula aerul curat si aeriseste. Un ventilator nu detine filtre de aer precum un aer conditionat deci nu va puteti expune acestui risc.
Vorbind de ventilatoare, imi amintesc de sepcile acelea care se gaseau la balciuri, acele sepci cu ventilatoare in partea din fata a sapcii. Stiu ca eram cu totii acolo, sa ne cumparam... desi ne uscau putin ochii :))

Chiar si in domeniul IT gasim "ventilatoare" doar ca oamenii din domeniu le-au numit "coolere". Acestea au misiunea de a ventila aer din interior spre exterior si invers pentru a se asigura schimbul de aer cald cu rece.


Ventileaza-ti vara cu racoare venita din ventilatoare
Share:

0 ♥♥♥ care bat:

Trimiteți un comentariu

Lasa-mi parerea ta folosind un limbaj adecvat!
Fara insulte!
Fara injurii!