12.08.2014

Ceasul masoara timpul!

Sursa poza: http://www.ceasule.ro/
Teoretic, timpul nu exista. Acest termen a fost creat de om pentru a se putea masura activitatea noastra. Un instrument de masura al timpului il reprezinta ceasul iar ca unitate de masura este secunda.
Primele ceasuri inventate au fost ceasurile de perete, urmate apoi de ceasurile de mana. Dorinta oamenilor de a sti cat e ora i-au determinat sa creeze accesibilitate acestui dispozitiv, ca acesta sa poata sa fie prins pe mana si purtat cu lejeritate, fara sa incomodeze intr-un fel sau altul.
Recomand un magazin ceasuri care reuseste sa-i captiveze atentia cumparatorului prin diversitatea ceasurilor, prin design-ul si eleganta lor. Moda anilor 2000 pana in prezent este aceea de a purta ceas pe mana. Desi ceasurile de mana au existat si inaintea anilor 2000, majoritatea oamenilor nu le purtau dar acum, pe langa faptul ca este o necesitate sa stii cat e ora, este o fita sa porti ceas pe mana. O parte dintre oameni renunta la ceasurile de mana clasice in favoarea ceasurilor integrate in gadget-uri. Unii prefera sa verifice ora pe telefonul mobil sau tableta decat sa poarte un ceas de mana. Contest acest lucru fiindca un ceas de mana este mai accesibil decat o tableta sau telefon si poate fi un accesoriu minunat. Verificarea orei pe telefon inseamna introducerea mainii in buzunar, scoaterea telefonului si deblocarea tastaturii pentru a putea vizualiza ora in timp ce ceasul de mana este intotdeauna acolo...pe mana...trebuie doar sa ridici mana si sa privesti.
In ceea ce ma priveste, port ceas la mana de multi ani. Primul ceas de mana mi l-am cumparat la varsta de 12 ani. Pe atunci, era moda ceasurilor de mana digitale cu calculator pe ele. Ce-i drept, l-am cumparat ca sa fiu in trend iar un alt motiv a fost ca m-a ajutat foarte mult la lucrarile de control la matematica. Ce dracusor mic am fost...muahaha.
Pana in prezent am schimbat multe modele de ceasuri fiindca atunci cand li se termina bateria, nu o schimbam ci pur si simplu imi cumparam alt ceas, asta datorita faptului ca sunt mereu dornic de schimbari. Ce-i drept, ma plictisesc rapid de ele. Dupa ce cumpar un ceas care "mi-a facut cu ochiul" si-l port cu drag o saptamana, pe urma incep sa ma plictisesc de el si imi doresc altul. Sper ca nu aveti si voi "boala ceasurilor" ca si mine.

Tu ce preferi: sa verifici ora uitandu-te la ceasul de pe mana sau sa verifici ora folosing un gadget?
Share:

4 comentarii:

  1. "Verificarea orei pe telefon inseamna introducerea mainii in buzunar, scoaterea telefonului si deblocarea tastaturii pentru a putea vizualiza ora in timp ce ceasul de mana este intotdeauna acolo...pe mana...trebuie doar sa ridici mana si sa privesti."

    a misca, sau a nu misca......musculatura....that's the question?! intr-adevar, a introduce mana in buzunar, a scoate mobilul si a debloca tastatura, consuma cam in jur de 10000 de kcal pe sec, daca avem noroc si facem parte din rasa de golemi si nu de nephilimi.:D....se subintelege;)
    asa ca, ce ne ramane de facut? vizualizarea fugitiva a lui extensor digitorum sau al lui carpi ulnaris, in functie de unde s-a refugiat obiectul mult dorit si adorat de omenire, denumit ceas.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Vorbeam de accesibilitatea ceasurilor de mana. Fiecare face cum doreste dar eu evit introducerea mainilor in buzunar tot timpul pentru verificarea orei pe telefonul mobil. De ce mai exista ceasuri daca avem ora pe gadget-uri? Doar ca accesoriu?

      Ștergere
  2. Putini mai stiu sa pretuiasca un ceas adevarat.

    RăspundețiȘtergere

Lasa-mi parerea ta folosind un limbaj adecvat!
Fara insulte!
Fara injurii!